Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac teško bolesnog dječaka:

'Dirnut sam gestom oca male Mile, ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće'

Šimun Petar Maruna
Foto: Facebook
1/5
05.04.2019.
u 16:09

Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti... Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti, rekao je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra

Marin Rončević, otac malene Mile koja je ujedinila Hrvatsku, donirat će 400.000 kuna teško bolesnom dječaku Šimunu Petru Maruni koji se godinama bori sa zloćudnom bolešću. Nakon što je apel na Facebooku objavila Iva Funtek u kojem moli za pomoć 10-godišnjem Šimunu Petru koji je 2011. godine dobio tumor na mozgu, a on mu se 2016. godine vratio, Marin Rončević odlučio je pomoći dječaku.

– Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće - rekao je za Novi list Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra pojašnjavajući kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.

– Srećom ja to na kraju nisam morao jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja... Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti... Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti – preplavljen emocijama kazao je otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Prijepodne su oca kontaktirali i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi mu dali podršku u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi cijela obitelj Maruna, a ujedno su se uključili i u akciju prikupljanja financijske pomoći prijeko potrebne ovoj šesteročlanoj obitelji koja godinama već živi vrlo skromno i plaća podstanarski stan u Zagrebu kako bi bili uz sina dok je na terapijama. 

– Kontaktirali su me iz Ureda predsjednice i zamolili za kontakt broj od Šimunove obitelji koji sam im i dala. Ubrzo su mi se ponovno javili i obavijestili me kako su se čuli s ocem i dogovorili daljnje korake – potvrdila je Funtek.

Video: Mila Rončević u pratnji roditelja otputovala na liječenje u Ameriku

 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:31 05.04.2019.

Nasuprot glasne manjine u Hrvatskoj koja lipti zlom, pohlepom , isključivošću i samoljubivošću postoji na sreću u ona samozatajna , humana , radišna i spremna na pomoć i žrtvu . Slavimo je ističimo i njegujemo !!!!

GE
generacija57
19:35 05.04.2019.

Dajte broj računa pa ćemo i njemu pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije