Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Republikanska stranka

Ron DeSantis prijavio se za predsjedničku kandidaturu: Morat će pobijediti Trumpa

FILE PHOTO: Republican Governor DeSantis holds 2022 U.S. midterm elections night party in Tampa, Florida
Foto: MARCO BELLO/REUTERS
1/3
24.05.2023.
u 21:38

Kako bi pobijedio bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, guverner Floride Ron DeSantis (44) morat će uvjeriti republikanske glasače da je u najboljoj poziciji da se suprotstavi predsjedniku Joeu Bidenu sljedećeg studenog

Guverner Floride Ron DeSantis (44) prijavio se za predsjedničku kandidaturu 2024. godine. Njegova prijava Saveznoj izbornoj komisiji dolazi prije objave koju bi trebao objaviti u srijedu navečer s vlasnikom Twittera Elonom Muskom na audio platformi stranice, Twitter Spaces. Ta se odluka uvelike očekivala od studenoga, kada je DeSantis ponovno izabran te je zaokupio pozornost stranke.

U anketama je, piše CNN, bolji od svih ostalih kandidata osim od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Kako bi pobijedio Trumpa, DeSantis će morati uvjeriti republikanske glasače da je u najboljoj poziciji da se suprotstavi predsjedniku Joeu Bidenu sljedećeg studenog. Puno je putovao zemljom predstavljajući novu viziju Republikanske stranke. 

VEZANI ČLANCI:

"Mislim da DeSantis i bivši predsjednik Donald Trump imaju mnogo toga zajedničkog, što ne žele čuti, ali mislim da je to istina", rekao je glasač iz Wisconsina Steve Frazier.

"Nažalost, moguće je da se natječu za isti ured, a to je sukob za ljude poput mene jer možemo imati dva vrlo, vrlo kvalificirana čovjeka koji se natječu za istu poziciju", dodao je.

DeSantis je uglavnom izbjegavao izravno sučeljavanje s Trumpom. Oklevetao je nedostatak akcije tijekom prve četiri Trumpove godine dok je nabrajao vlastita postignuća na poziciji guvernera. Redovito ističe nedostatak "drame" i "curenja" u svojoj administraciji, jasan udarac kaosu koji je često zahvaćao Trumpovu Bijelu kuću.

VIDEO Neugodna situacija za Trumpa: Trenutak prije suđenja sudski službenici skoro mu zatvorili vrata pred nosom

Komentara 8

Avatar Carbonado
Carbonado
22:50 24.05.2023.

Mediji trenutno "vole" DeSantisa u nadi žešće koljačine između njega i Trumpa u preliminarnim izborima, što ide na ruku kandidatu demokrata (Bidenu ili nekom drugom čudaku). Da kojim slučajem Ron pobijedi Trumpa, priča će se okrenuti, i lik će odjednom postati izvor svih zala na ovom svijetu. Kao što je Trump 2015-danas.

Avatar Ozren Soldatović
Ozren Soldatović
22:54 24.05.2023.

Napred Republikanci! Koji god da pobedi samo da ove sotone koje su sad na vlasti u Americi da razvlasti.

DU
Deleted user
22:09 24.05.2023.

Donald Trump & Ron DeSantis vratit ce zemlju ponovo na vrh,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije