Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
republikanci biraju

Romney sa samo osam glasova više osvojio Iowu

Mirko Filipović, Franjo Arapović
Foto: Dražen Brajdić
1/2
04.01.2012.
u 09:27

Romney je osvojio oko 25 posto birača u prvom državnom glasovanju za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 6. studenoga

Bivši guverner američke savezne države Massachusetts Mitt Romney pobijedio je na republikanskim izborima za predsjedničku nominaciju održanima u Iowi. Pobjedu je odnio sa samo osam glasova više od svog protukandidata, bivšega američkog senatora Ricka Santoruma.

Romney je osvojio oko 25 posto birača u prvom državnom glasovanju za republikanskog kandidata i protivnika Baracku Obami na predsjedničkim izborima 6. studenoga.

Republikanski kandidat svoje će stožere privremeno preseliti u New Hampshire, donosi Reuters, gdje će se u utorak održati izbori za predsjedničku nominaciju. Prema anketama Romney je siguran pobjednik i u toj saveznoj državi.

Romney je favorit stranačkih biznismena, dok je Santorum miljenik velikog broja konzervativnih kršćana.

Komentara 1

EL
ElCapitan
19:30 05.01.2012.

ajme ako ovaj romney ili santorum pobjede na izborima kako ce svi oni koji ljube iran a pljuju po obami biti zalosni,,,jos cete za crncem jako plakati jer ovi ce republikanski zlocinci stvarno pretvorit iran u radioaktivnu pustinju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije