Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizbori

Romney pomeo Portoriko, sljedeća je prepreka Illinois

Mitt Romney
Reuters/PIXSELL
19.03.2012.
u 09:09

– Oni koji misle da Latinoamerikanci neće glasovati za republikanca, trebaju se zagledati u Portoriko – komentirao je Romney svoju pobjedu

Mitt Romney odnio je veliku pobjedu na stranačkim izborima u Portoriku. Romney je još jednom pobjedom na izborima za republikanskog predsjedničkog kandidata utvrdio svoju poziciju kao prvi finalist u utrci za protukandidata Baracku Obami na predsjedničkim izborima u studenom.

Nakon što je prebrojeno oko 60 posto glasova, Romney je osvojio 83 posto glasova, a Rick Santorum na drugom je mjestu sa samo osam posto, javlja Reuters.

Romney je uspio osvojiti svih 20 delegatskih glasova u Portoriku, a bivši guverner Massachusettsa komentirao je pobjedu tvrdeći da ova "iznimna pobjeda" pokazuje da republikanci mogu računati na podršku latinoameričke zajednice.

– Oni koji misle da Latinoamerikanci neće glasovati za republikanca, trebaju se zagledati u Portoriko – kazao je Romney.

Romney je u velikoj prednosti pred ostalim stranačkim kandidatima. Ipak, velika mu opasnost prijeti od Santoruma koji jako dobro stoji u Illinoisu u kojemu će republikanci o predsjedničkom kandidatu odlučivati sutra. Upravo je Illinois iduća prepreka u višemjesečnoj borbi za osvajanje 1144 delegatska glasa za republikanskog pretendenta za fotelju u Bijeloj kući.

Komentara 8

OB
-obrisani-
10:04 19.03.2012.

Što će im uopće izbori ??? \" Nije važno tko je na vlasti,dok mi kontroliramo novac \"- David Rockfeller ! U bivšoj propaloj SFRJ,imali ste za kupiti toalet papit ,pakovanje od 100 listića. Jedan se zvao Golub,a drugi Galeb. II onda je kružila poštapalica - \" Koji je bolji toalet papir od ta dva\" ?? Odgovor je bio - \" Isto s**nje,drugo pakovanje\" ! Tako i sa američkim izborima i odabirom između demokrata i republikanaca.

WA
wahr
11:31 19.03.2012.

Sad zapalite raju s tim holivudskim smecem.

ZO
zook
09:58 19.03.2012.

to s delegatima je antiemokratski i filter je za poštene političare da se slučajno neprobiju, više je demokracije u kp kine, bar neglume demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije