Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogreška ili?

Romi sumnjaju u zamjenu: Beba je svijetle puti i ima plave oči

bebe
Damir Špehar/Pixsell
06.06.2013.
u 15:10

Iz splitske bolnice kazali su da uvidom u medicinsku dokumentaciju i očitovanje nadležnih liječnika nije utvrđena nikakva pogreška u postupanju koja bi rezultirala zamjenom beba.

Romskoj obitelji Osmanović iz Splita 5. svibnja rodila se djevojčica. Dali su joj ime Frančeska, no na odlasku iz rodilišta posumnjali su da je došlo do zamjene.

– Ne želimo nikoga optuživati niti bilo kome od liječnika i medicinskog osoblja nametnuti da je kriv, ali imamo određene sumnje i želimo ih razjasniti. Jer, kao što vidite, mi smo Romi i tamnije smo puti, a naša beba, odnosno beba koju su nam dali u rodilištu, potpuno je svijetle puti, blijeda i plavih očiju. Zato sumnjamo da slučajno nije došlo do pogreške i da je beba možda zamijenjena – kazao je za Slobodnu Dalmaciju otac Avdija Osmanović, 47-godišnjak iz Splita, dodajući da za DNK-analizu nemaju novca.

Njegova 24-godišnja supruga Vera Halilović carskim rezom rodila je djevojčicu tešku 4480 grama i dugu 56 centimetara.

– Iskreno da vam kažem, ne sjećam se sad točno jesu li mi nakon poroda pokazali bebu i trakicu koju stavljaju na novorođenu djecu, ali znam da su je odmah odveli na Neonatologiju i tek sam je nakon dva dana vidjela dok je još bila u “boksu” u inkubatoru. Tad je imala temperaturu od 39 i primala je antibiotike. Poslije toga vidjela sam je nakon još dva dana kad su me zvali da je dođem dojiti – kaže Vera i dodaje:

– Kad sam je vidjela, bilo mi je malo čudno, vidjela sam da je potpuno svijetle puti. Pa čuj, kontam da nije moja zato što je plava – govori Vera, koja s Avdijom već ima troipolgodišnju djevojčicu Lauru koja je, kako kaže majka, prilikom rođenja bila “normalno tamnoputa”.

Beba je zbog Beckwith-Wiedemannova sindroma puštena iz bolnice šest dana nakon majke. 

Iz splitske bolnice pak kazali su da uvidom u medicinsku dokumentaciju i očitovanje nadležnih liječnika nije utvrđena nikakva pogreška u postupanju koja bi rezultirala zamjenom beba.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Nevjerojatna fotografija: Dijete rođeno u vodenjaku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije