Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČAJNI SU

Roditelji preminulog 45-godišnjaka traže odgovore: 'Alen bi možda bio živ da sat i pol nije čekao na pregled'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
02.06.2020.
u 08:34

Imao je suicidalne misli nakon što ga je napustila supruga s djecom, mučili su ga zdravstveni problemi sa srcem i kičmom. Znao je, veli majka, i popiti.

Verica i Josip Toplek iz sela Brezje pokraj Čakovca vjeruju da bi njihov 45-godišnji sin Alen možda bio živ da nije sat i pol čekao da ga pregledaju liječnici. Nakon što ga je majka u ranim večernjim satima 4. travnja pronašla kako bespomoćno sjedi na klupici na autobusnom stajalištu, susjedi su ga smjestili u prtljažnik kombija u ležećem položaju i odvezli u Županijsku bolnicu Čakovcu.

Nije bio pri svijesti. U krugu bolnice ispred šatora za trijažu postavljenog zbog koronavirusa, gotovo sat i pol vremena, tvrdi Verica, nitko od liječnika nije pregledao Alena. Napokon su ga premjestili na bolnički odjel, no pola sata iza ponoći javili su joj da je oko 23.30 sati preminuo. Alen je u bolnici završio i tri dana prije jer je popio tablete za smirenje zajedno s većom količinom alkohola. Iz bolnice su ga tada otpustili isti dan, no majka smatra da su ga trebali zadržati na promatranju.

Alen je bio branitelj, sudjelovao je u Oluji i bolovao je od PTSP-a. Imao je suicidalne misli nakon što ga je napustila supruga s djecom, mučili su ga zdravstveni problemi sa srcem i kičmom. Znao je, veli majka, i popiti.

- Ne znamo uzrok smrti jer još nismo dobili nalaz s obdukcije. Bio bi možda živ da su ga odmah primili, a ne nakon sat i pol čekanja ispred bolnice. A moglo se nešto učiniti i tri dana prije, da ga nisu odmah pustili kući kad je popio tablete. Trebali su ga poslati k psihijatru na promatranje - kaže nam Verica.

Susjed koji ga je vozio Alena u bolnicu, za tjednik Međimurje, koji je objavio priču, ispričao je da su ih tek nakon sat i 15 minuta čekanja ispred bolnice pozvali da dovedu Alena u bolničku zgradu na pregled. Ravnatelj ŽB Čakovec doc. dr. sc. Tomislav Novinščak potvrdio nam je da je 4. travnja "zaprimljena i obrađena sukladno pravilima medicinske struke muška osoba neposredne životne ugroženosti pod dijagnozom akutne intoksikacije", koja je za vrijeme boravka u bolnici preminula.

- Županijska bolnica za vrijeme epidemije uzrokovane COVID-19 nije obavljala obdukcije pacijenata čija je epidemiološka anamneza nepoznata, te je pacijent upućen na obdukciju u KBC Rebro. Naglašavamo da prilikom zaprimanja pacijenata ŽB Čakovec postupa sukladno svim zakonskim propisima i svakom pacijentu pružamo potrebnu medicinsku skrb. S obzirom na to da se konkretni slučaj dogodio u punom jeku epidemije COVID-19 postojali su posebni protokoli za postupanje i načini zbrinjavanja pacijenata koje smo poštivali - rekao nam je ravnatelj doc. dr. sc. Tomislav Novinščak.

Ključne riječi

Komentara 6

MI
Milas
09:49 02.06.2020.

Imati na prijemu nekog tko zna sto je hitno a sto ne a u ovom slucaju covjek bez svijesti je sigurno hitan. Tri dana prije pokusaj suicida i otpuste ga jsti dan! Ako tu nema propusta ne znam gdje ima. Tko sljivi malog covjeka.

IV
ivanivan123
10:33 02.06.2020.

bravo

PE
pehlinar
11:15 02.06.2020.

šta je tražio to je dobio. žao mi je jadnih roditelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije