Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedovali u ruščici

Roditelji osnovaca: Ovo je potez očajnika, ali više ne možemo čekati

Ruščica,prosvjed roditelja
Foto: Vedran Balen
1/2
09.09.2014.
u 16:42

U Ruščici je, naime, još prije godinu dana izgrađena nova školska zgrada koja sve to vrijeme zjapi prazna, a djeca i dalje na nastavu odlaze u staru, derutnu i oronulu školu u kojoj caruju miševi i vlaga

Ni pod koju cijenu nećemo pustiti djecu u staru školu. Znamo da će djeca, ako samo jedan dan odu u staru školu, tamo i ostati. Kupili smo knjige, potrošili novac, a djeca sjede kod kuće. To je žalosno, ali od svojih zahtjeva nećemo odustati – kazala je Mira Janković, majka troje učenika iz područne škole u Ruščici kod Slavonskog Broda.

Roditelji ove škole danas su u tom mjestu organizirali prosvjedni skup s kojeg su još jednom ukazali na problem koji ih muči. U Ruščici je, naime, još prije godinu dana izgrađena nova školska zgrada koja sve to vrijeme zjapi prazna, a djeca i dalje na nastavu odlaze u staru, derutnu i oronulu školu u kojoj caruju miševi i vlaga. Grad i Županija spore se oko prijenosa upravljačkih prava, jer obje institucije smatraju da ona druga treba opremiti školu.

Ravnateljica Vedna Šimić je u dogovoru s gradonačelnikom Dusparom Uredu državne uprave uputila prijedlog da se početak nastave odgodi do ponedjeljka, 15. rujna. Povjerenstvo Ministarstva obrazovanja do tada bi trebalo utvrditi ispunjava li novoizgrađeni objekt u Ruščici sve zakonom propisane uvjete za održavanje nastave. S tim su se usuglasili i roditelji koji su, poučeni dosadašnjim iskustvima, i dalje sumnjičavi i ne vjeruju previše obećanjima. Ne znaju što će se dogoditi ako i ovaj put budu izigrani, jer rezervnu opciju nemaju.

- Nema nikakvog smisla da djeca pokraj nove škole, u koju je uložen velik novac, idu u staru. Uvjeti su ondje nepodnošljivi. Prozori i stolarija su truli, parket je u potpunosti propao, djeca se ogrebu na klupe, a miševi šetaju okolo. Bojimo se zaraze – ističe Melita Marjanović, majka troje djece od kojih dvoje još idu u osnovnu školu. Predsjednik Vijeća roditelja Ivan Rašić na izmaku je snaga. Roditelji su, kaže, već sada nezadovoljni, jer je početak nastave odgođen.

- Nedostaje nam još suglasnost ministarstva. I to bi se, navodno, trebalo riješiti do kraja ovog tjedna. Ovaj prosvjed je potez očajnika, ali mi više ne možemo čekati – rekao je Rašić. Iz Gradske uprave poručili su kako će, ukoliko povjerenstvo nadležnog ministarstva utvrdi da nova škola ispunjava sve uvjete, te ukoliko u tom razdoblju Općina Klakar preda novoizgrađeni objekt školi "Vladimir Nazor“, učenici iz Ruščice od ponedjeljka pohađati nastavu u novoj školi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije