Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŠČICA

Roditeljima prekipjelo: Djecu ćemo vratiti kući!

ruščica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
08.09.2014.
u 14:27

U ruščičkoj školi problemi su nastali zbog prijepora Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije oko toga tko je treba pripremiti

Nakon što su prije tjedan dana roditelji djece od prvog do četvrtog razreda iz Područne škole u Ruščici uzeli stvar u svoje ruke te samoinicijativno i bez službenih dozvola preselili stari namještaj u novu školu koja već godinu dana zjapi prazna, stigla je naredba ravnateljice matične škole da se namještaj vrati u staru školu. Roditelji iz tog sela nedaleko od Slavonskog Broda odbili su naputak i odlučni su u nakani da djecu uopće ne šalju na nastavu ako se ona ponovno bude odvijala u derutnoj i oronuloj staroj školi, u kojoj caruju vlaga i miševi. Premda do sada nisu ni znali da novoj školi nedostaje suglasnost za useljenje, ostat će dosljedni u svojoj odluci.

- Ne zanima nas čija je škola, samo želimo da nam djeca pohađaju nastavu u normalnim uvjetima. Ako ravnateljica ne dopusti rad u novoj školi, djecu ćemo vratiti kući – rekao je predstavnik roditelja Ivan Rašić. U ruščičkoj školi problemi su nastali zbog prijepora Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije oko toga tko je treba pripremiti.

U Gradu, naime, tvrde da to nije njihova dužnost, jer se škola nalazi na selu, dok u Županiji misle suprotno, pošto se matična OŠ Vladimira Nazora nalazi u gradu. U međuvremenu je Grad na preporuku ministarstva predložio prijenos upravljačkih prava nove škole na Županiju. Zbog mjesnog kirvaja, jučer (ponedjeljak) u Ruščici nije bilo nastave. Danas (utorak) u 8 sati roditelji će se okupiti pred novom školom i zahtijevati od ravnateljice da hitno pozove inspekciju koja bi provjerila uvjete za rad u staroj školi. Predstavnici roditelja i jučer su o ovoj temi pregovarali s predstavnicima Grada i Županije, no dogovor, kako doznajemo, nije postignut.

- Prekipjelo nam je. Ne želimo da naša djeca budu moneta za potkusurivanje političara. Samo tražimo primjerene uvjete, a toga u staroj školi nema – poručili su roditelji

Predstavnik roditelja Ivan Rašić potvrdio nam je na sastanku s gradonačelnikom Mirkom Dusparom i ravnateljicom Vesnom Šimić odlučeno da ovaj tjedan neće biti škole, a od ponedjeljka, 15. rujna nastava će se odvijati u novoj školi.

Unatoč tome, oprezni roditelji više ne vjeruju obećanjima i ne odustaju od današnjeg prosvjednog skupa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar JustinCase69
JustinCase69
16:25 08.09.2014.

Danas(utorak)?..mislim da je danas ponedjeljak ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije