Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u školi

Roditelji na nogama: učenik 1. razreda prijetio vršnjacima nožem

nožić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
05.10.2017.
u 07:28

Ravnatelj potvrđuje da se problem s učenicima iz iste obitelji ponavlja već godinama, bez rješenja

Roditelji učenika Osnovne škole Ivan Mažuranić u Novom Vinodolskom danas ujutro neće poslati svoju djecu na nastavu u znak prosvjeda zbog nedavnog incidenta u kojem je učenik prvog razreda nožem prijetio svojim vršnjacima, piše Novi list.

Roditelji ni jučer nisu poslali svoju djecu na nastavu, a ravnatelj Boris Turjak jučer je navečer s njima održao i sastanak. Roditelji traže da nadležne institucije počnu ozbiljnije raditi na rješavanju problema za koji kažu da se ponavlja već godinama s djecom iz iste obitelji, a posebno su ih ogorčile navodne optužbe predstavnika Centra za socijalnu skrb da isključuju i diskriminiraju učenike iz problematične obitelji jer je riječ o pripadnicima romske nacionalne manjine. 

Ravnatelj potvrđuje da se problem s učenicima iz iste obitelji ponavlja već godinama, bez rješenja, i kaže da je prije nekoliko dana održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalnu skrb, na kojem je zaključeno kako će se provesti dodatne mjere zaštite djece.

Komentara 31

RI
ribar110
07:52 05.10.2017.

Prvi osnovne pa vec noz.I valjda se ne treba uzbudivati.U trecem ce oteti neku curicu i reci da se zeli udati za njega a roditelji ce reci da su. se i oni vjencali u tim godinama.Ma treba otvoreno reci da nisu za nase skole i da su svugdje problem samo sto ljudi sute i trpe.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
08:01 05.10.2017.

manjina terorizira vecinu. tako to biva u zemlji apsurdistan

KV
kvatrić
09:31 05.10.2017.

Ovakvi kao Jokić i njegovi "kurikulumovci" su i doveli do ovakvog stanja u kojemu se brišu tradicionalni načini školovanja i poštovanja učitelja, pa sada svaki šljam zna kako može raditi što hoće i da ne će snositi posljedice. Učiteljima i školi su jednostavno vezane ruke. Učitelj takvom smradu ne smije odvaliti šljagu, ne smije ga udaljiti s nastave, niti ga čak krivo pogledati. Ovdje ne očekujte pomoć od nikoga. država i sustav mogu samo biti na strani krimosa, pogotovo ako je iz neke manjine. Oni po deafaultu imaju pravo malteretirati većinu. Ovo morate riješiti sami i izvaninstitucionalno. Prije nego nečije dijete strada, smeću polomiti kosti. Bolje da se roditelji malo povlače po sudovima nego djeca po bolnicama ili ne daj Bože, groblju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije