Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Roditelji izvukli djecu iz škole zbog vjeronauka: Mi smo sekularna država, imamo pravo na izbor

Razrednik im je rekao da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu u zadnjem redu sa slušalicama na ušima. Ercegović navodi kako prijašnjih godina su djeca bila zbrinuta ako je vjeronatuk bio usred rasporeda.
15. rujna 2020. u 19:31 376 komentara 20456 prikaza
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Roditelji učenika 6.razreda koji ne pohađaju vjeronauk u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Meštrovića jutros su u dogovoru izvukli svoju djecu iz škole tijekom trajanja blok-sata vjeronauka. 

mladi ISTRAŽIVANJE CRKVE Većina mladih podržava seks prije braka, kontracepciju, pravo na pobačaj, gej brakove...

- Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk - kazala je Kristina Ercegović, mama jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk za Telegram.

Naime, u razredu njezina sina čak četvrtina učenika od njih 28 ne ide na vjeronauk te je ove godine pitanje vjeronauka usred rasporeda riješeno na zanimljiv način. Razrednik im je rekao da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu u zadnjem redu sa slušalicama na ušima. Ercegović navodi kako prijašnjih godina su djeca bila zbrinuta ako je vjeronauk bio usred rasporeda. 

- Otpratili bi ih u knjižnicu, tamo su mogli pisati zadaću, prošetati i nije bilo nikakvog problema. Oni moraju zbrinuti djecu, a sada to neće zbog korone, koja im je izgovor za kršenje prava - navodi i nadodaje kako je njoj svejedno hoće li djeca biti u knjižnici ili na igralištu. 

Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara PREDSTAVILI REZULTATE Istraživanje Zadarske nadbiskupije: Većina vjeroučenika podupire pobačaj i istospolne brakove

Njoj i drugim roditeljima nije u redu da djecu zadržavaju u razredu za vrijeme vjeronauka i kažu im da stave slušalice. Njima je rekao razrednik da on shvaća njihov problem, međutim on ne može ništa i da se trebaju javiti ravnatelju. 

Zabrinuti roditelji su pak moguće rješenje predložili da se vjeronauk organizira online. 

- Ako smo u lockdownu četiri mjeseca imali sve online, zašto ne bi vjeronauk bio online - pita se Ercegović i navodi: - Mi smo sekularna država, imamo pravo na izbor, uostalom, to je izborni predmet koji jedini, eto, baš mora biti usred rasporeda

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
HUB
SAVJETOVALIŠTE ZA GRAĐANE
Stručnjaci otkrivaju kako izaći iz začaranog kruga dugova
  • cavecanem:

    Ako je Telegram izvor onda je sigurno profesionalno, objektivno, nepristrano .... vjerojatno je tu i Ivan Violić kolega poreznog dužnika novinara Davora Butkovića (3,5 Milja kuna). Kako bi se ta djeca mogla zbrinuti uz naplatu duga cijenjenom gospodinu Butkovicu.

  • Dinko Horvat:

    Koja je svrha ovog članka.... Treba ukinuti vjernauk zbog nekoliko frustriranih roditelja.... Veće je pitanje kršenje prava djeci koja idu na vjernauk i koja su morala vidjeti hir nekolicine frustriranih.... Šta će biti kad im se ne svidi matematika. Previše ... prikaži još!e pažnje se daje nevažnim stvarima.

  • mksdk:

    Sekularna država ne znači ateistička država.