Naslovnica Vijesti Hrvatska

Roditelji blizanki: Kad smo ih ugledali nismo znali kud bi koju

Liječnik iz Virovitice pitao me, 'a gospođo, zašto ste odlučili tak šta ić rodit', reko pa nije to tak šta, to su moja djeca...
15. svibnja 2019. u 23:47 3 komentara 6959 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Hrvatsku javnost ovog tjedna oduševila je priča o uspješnom razdvajanju sijamskih blizanki starih četiri mjeseca, koje su prerano rođene a spojene jetrom i crijevima te s međublizanačkom transfuzijom. Svjetski je to uspjeh liječnika iz 23-članog tima koji je na KBC-u Zagreb radio zahvat.

RAZDVOJILI SIJAMSKE BLIZANKE Blizanke se nalaze nekoliko metara jedna od druge, sestre im pružaju utočište kada zaplaču

- Najgore nam je bilo kad su bile na operaciji i prije toga dok su imale upalu crijeva, to je bilo teško, jedva su preživjele - kazao je otac djevojčica Petar Tambolaš za RTL

A majka Marija jednog doktora u Virovitici nije htjela spominjati.

- Pitao me, 'a gospođo, zašto ste odlučili tak šta ić rodit', reko pa nije to tak šta, to su moja djeca. Na to je rekao 'ma to je za mene tak šta. Niste čuli da ima abortusa i svega', rekla sam mu da to kod nas ne dolazi u obzir - prisjetila se Marija.

 | Autor :

Najteži dio cijelog ovog puta roditeljima je bilo iščekivanje ultrazvuka, otkrivanje...

- Prvo su bili dečki, pa su onda ispale curice, sijamski, pa imaju svaka svoje srce, pa želuce, ali to nismo znali sto posto dok se nisu rodile - kazala je majka, a otac je dodao da im je najgore bilo kad su išli u Zagreb nakon što su saznali da su sigurno spojene. 

Operacija Prvi put u Hrvatskoj Pothvat liječnika s Rebra: Razdvojili sijamske blizanke

Prisjetili su se i samog rođenja.

- Dok su se rodile Kristina je bila slabija, krhkija, a sad je to obrnulo. Različitog su karaktera. Kad smo ih nakon operacije ugledali svaku u svom krevetiću izgledale su puno veće nego kad su bile spojene. Nismo znali kud bi koju. I strah i sreća... - kazali su u razgovoru za RTL Direkt.  

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • branimir.bauer.9:

    Prvo se do poda klanjam roditeljima što su prihvatili svoju sudbinu a onda doktorima i sestrama .

  • DOBARDAN:

    Zašto ljudi uvijek bubnu neku glupost kada netreba, pa se poslije kaju? Tako i ovaj iz Virovitice. Svoje osobno mišljenje i bujni riječnik trebao je zadržati za sebe.

  • kruti16:

    SUPER SUPER SUPER!!!!!