Naslovnica Vijesti Hrvatska

Robert Postaj bit će protukandidat Petrovu za predsjednika Mosta

Za potpredsjednike su se kandidirali Ines Strenja Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić
27. siječnja 2017. u 16:05 4 komentara 1053 prikaza
Božo Petrov
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Robert Postaj iz Zagreba bit će sutra na unutarstranačkim izborima u Mostu protukandidat Boži Petrovu za predsjednika stranke. Osim predsjednika stranke, birat će se još dva potpredsjednika, glavni tajnik, dok će organizacijskog tajnika imenovati predsjednik. Birat će se i devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Za potpredsjednike su se kandidirali Ines Strenja Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić. Svi predstavnici nezavisnih lista činit će Nacionalno vijeće Mosta. Glasovat će se elektronskim putem, po principu jedan član jedan glas, a pravo glasa imat će 400 aktivnih Mostovih članova.

- Most će ostati kombinacija stranke i platforme – okupljamo nezavisne i postojat će Izvršni odbor kojeg će činiti Predsjedništvo stranke i predstavnici nezavisnih, dakle i dalje će se zajednički, maksimalno demokratski donositi političke odluke – kazao je danas jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja, koji je kandidat za glavnog tajnika stranke. Članarinu dosad u Mostu nisu naplaćivali, dodaje, a hoće li ubuduće, tek treba vidjeti.

Sam Postaj odbija tumačenje da je fiktivni protukandidat i tvrdi da ima stvarnu namjeru preuzeti čelnu poziciju u Mostu. Suglasan je da je teško očekivati rušenje Petrova koji je stranku dva puta uspješno proveo kroz parlamentarne izbore, no uvjeren je da će članstvo na izbornom saboru prepoznati njegov program kao kvalitetan.

- Ne razmišljam o šansama nego da se članstvu osigura mogućnost izbora. Svi će članovi biti na izbornom saboru i kad im predstavim svoj program, na njima je da odluče. Vjerujem u moć argumenata, kao i u to da će članovi Mosta odlučiti pon svojoj savjesti, a ja ću poštovati njihov izbor kakav god da bude – rekao nam je Postaj. Iako nije kritičan prema Petrovu, smatra kako bi neke stvari u Mostu ubuduće trebale biti drugačije, no o čemu se točno radi ne želi otkriti.

- Radi se o nekim nijansama u kojima mislim da se neke stvari mogu napraviti bolje. Pričekajte izborni sabor i sve će vam biti jasno – poručuje Postaj.

Postaj je član zagrebačke organizacije Mosta i direktor tvrtke ZASLON d.o.o, koja nudi savjetodavne i projektantske usluge. 

>> Grmoja: Na lokalnim s HDZ-om nema nikavih dogovora i popuštanja

>> Velika analiza Večernjeg lista: Što je Vlada napravila u prva tri mjeseca?

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?