Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog 'za dom spremni'
Povratak na članak

Robert Pauletić na Facebooku komentirao prijavu protiv Thompsona

'Kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije', napisao je Pauletić.

Komentari 102

Avatar delminium
delminium
10:59 06.08.2016.

Roberte znaju oni to, znaju oni dobro sto je i kako je. Medjutim njima je cilj opet da Hrvatska nestane s karte svijeta.

VL
DU
Deleted user
11:04 06.08.2016.

Ni med cvetjem ni pravice! - tako je pisao Krleža... A gledajte nedavni slučaj kad je A. Tomić napisao u svojoj kolumni da bi on njih (tj. njegove neistomišljenike) prošarao mitraljezom na tribinama i prošao lišo, u pravosudnom pogledu. Valjda to protumačeno kao licentica poetica, ono poziv na mir i ljubav među ljudima. Dosljedno novouvedenoj praksi policije, možemo očekivati da prekine operu Nikola Šubić Zrinjski i uruči opernom pjevaču prijavu zbog Za dom...

VL
DI
dirižabl
11:14 06.08.2016.

U nasem suludom drustvu su problem pozdravi ali nije problem ime najljepseg trga u drzavi koji nosi ime jednog od top teset zlocinaca u povijesti

VL
BO
Bogodol
11:18 06.08.2016.

Žalosno u što su nas uvalili Udba, komunisti, a o prihvatili neki bez puno razmišljanja (uključujuć predsjednicu itd) čime se mi bavimo. Koliko sam pročitao originalni pozdrav za vrijeme NDH je bio "Za Dom i Poglavnika spremni", Nije dobro raditi zabrane, Juru i Bobana je pjevao svaki sudionik Domovinskog rata, mogao bih potvrditi to je pjavao čak i jedan general na proslavi moje jedinice 1992 u Sl. Brodu (pokoj mu duši jer je umro) a sjećam se on je za vrijeme Mesića kada je nastala ta zabrana bio za zabranu. Sjetimo se pjesme Ustani Bane, bio je pojam istu zapjevat dok je bila zabranjena, sjeća li se itko kada ju je zadnji put čuo. Jure i Boban su oslobodili Hrvatsku, tu pjesmu nisu vjerojatno pjevali samo Milanović, Pupavac, Puhovski i braco i seka Pusić no ostavljam mogućnost da je netko od njih ipak odpjevao neki stih, a u biti koji jedoprinos navedenih u stvaranju Hrvatske Države, nikakav pa se uklapa u onu izjavu da je Juru i Bobana pjevao svatko tko je imalo doprinio oslobođenju Hrvatske Države. Žalosno je što se bavimo sami sa sobom, pozdrav "Za Dom Spremni je u HOS-ovoj oznaci i nikom nije smetalo dok su heroji prolijevali krv pod tim pozdravom, moramo razumjeti preživjele HOS-ovce i bojovnike kojima su umirale kolege na rukama pod tim pozdravom, a sada razne partizanske zmije (Josipović) ili pročetnički voždovi (Pupavac) ili razni Puhovski i Pusići, Mesići i ini sada zabranjuju taj pozdrav. Taj pozdrav treba usvojiti kao "Dobar dan" (i taj pozdrav kao i Hvaljen Isus i Marija su upotrebljavale Ustaše) i neće biti problema. Pogledajmo naše istočne susjede izjednačili su partizane i četnike (to je uvijek bilo dosta slično) i nemaju podjele unutar sebe, tako i mi ne trebamo se baviti nekim stvarima kje smetaju ne prijateljima Hrvatske Države nego budimo dostojanstveni i cijenimo sve svoje pozdrave koji su časni i nikome ne nanose zlo. Puna podrška gornjrm članku.

VL
Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
11:12 06.08.2016.

Sve je ovo dodvoravanje I uvlacenje srbima.Boze mili izvojevali briljantnu pobjedu nad omrazenim neprijateljem, a vlast kaznjava nase ljude da ne bi cetnicke vojvode sta opet rekli. I Predsjednica umjesto da onim cetnicima ostro odgovori, na njihove govore dan ranije, ona napominje da cemo pomoci Srbiji. Pomoci im za sta, za 15000 Hrvata koje su pobili. SRAMOTA!!!

VL
MA
markro3
11:25 06.08.2016.

Bravo prijatelju Roberte. Navedeni pozdrav dao nam je morala dok smo nenaoružani ispred njihovih tenkova branili svoje obitelji i domove, naše i onih koji sada prozivaju. Kao npr onoga koji je naredio uručenje prijave. Pobjedili smo u ratu, a neće nas poraženi pobjediti ni sada. Pozdrav od instruktora briškule iz Šibenika.

VL
RS
rasta sev
11:23 06.08.2016.

Kuna kao novac bila je platežno sredstvo u vrijeme NDH nije mi jasno zašto se komunjare ne odreknu naše valute već protestiraju kad im se uskrati. Očito nisu dosljedni svom nauku. Stoga bih predložio da se prestanu isplaćivati honorari svima njima počevši od Pupovca, Pusića ...

VL
Avatar croatxl
croatxl
11:32 06.08.2016.

30% milanovic dobiva za svoju vladu sao krajine,eto koliko Hrvati vole Hrvatsku

VL
BA
bakulušić
12:18 06.08.2016.

Ministar Vlaho Orepić se bori za "lijevo" a Božo Petrov za "desno" biračko tijelo. I tobože štite zakone i pravnu državu a ni jedan zakon ne spominje "sporni" pozdrav. Izgleda da instrukcije stižu preko mobitela.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
11:39 06.08.2016.

Orepic nastavlja gdje je Ostojic stao, opet glasajte Petrova.

VL
NO
Noštromo
11:41 06.08.2016.

Nemoj te im dati gušta vičući svašta, sad će kampanja pred izbore a oni će o tome pričati znate koje stranke. Nekima smeta i Lijepa li si pjesma.

VL
BE
blaz.elrat
12:18 06.08.2016.

Bravo Pauletić ! Zašto se ne kažnjava Antičevićka zbog "Smrt fašizmu sloboda narodu"A koliki bi se trebali kažnjavati zbog četništva.

VL
BE
BeroII
11:58 06.08.2016.

Ovdje se nitko ne izjašnjava o nepobitnim činjenicama koje je gosp. Pauletić iznio a koje se u svakom trenutku mogu dokazati? I nitko se ne izjašnjava na temu dvostrukih mjerila? Pa zar vam partija još nije stigla podijeliti s kojim ćete "pamfetima " sada nastupati? Pa vi koristite one stare, već davno zastarijele i potrošene? Pa zar ne vidite da vam je ta partija i potrošena i lažna i da vas samo iskorištava. Jadna vam majka, i vama i njoj.

VL
IN
ivanjska.noc
12:09 06.08.2016.

Ovaj Pauletić mi je sve simpatičniji. Možda još uvijek ima nade za nas Hrvate. A ona mladić, glumac, koji je citirao stihove, nešto ljepše odavno nismo čuli ni vidjeli. Ponos!

VL
MP
mladen.pavlinic
13:03 06.08.2016.

O cemu bi lajali nasi antFAŠISTI

VL
IC
ICCO
12:18 06.08.2016.

Podrška Pauletiću na odličnoj usporedbi! Pojedini Srbi bdiju 0-24 sata nad Hrvatskim medijskim i javnim prostorom i profesionalno raspiruju strah, mržnju i svoju mitologiju o 1 milijun žrtava u Jasenovcu (vidi npr. prije 2 dana pop Irinej opet), U Hrvatskojoj nema ustaša a ti pojedini Srbi ih svaki dan zazivaju i vide. A šaka pojedinaca jučer u Kninu nije niti 0,001% od domoljubnog Hrvata koji voli svoje i poštuje tuđe.

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
12:35 06.08.2016.

PODVALE MUTNIH VODA POLITKANTSTVA. Zahvaljujući nemuštim hrvatskim zakonodavcima, mi danas ne znamo što je u Hrvatskoj zabranjeno a što ne, i zašto je to tako odlučeno. Problematiku regulira nekoliko zakona bez jasnih i preciznih odredbi: Zakon o javnim okupljanjima i i Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima te Prekršajni zakon. Mutež nejasnih zakonskih odredbi potiču politikanti svih političkih boja koji ne žele jasno, kroz javnu raspravu, i nakon toga precizno zakonski, definirati problematiku što su i koji su zabranjeni simboli koje su zlorabili totalitarni režimi. Situacija najviše odgovara orjunaško- komunističkim križancima, jer pod krinkom antifašizma nesmetano rabe simbole komunizma. Paralelno imamo europsku deklaraciju o osudi svih totalitarnih režima.Jasno je osuđen i komunistički režim. Javna rasprava prije zakonskog rješenja otvorila bi niz pitanja. Kakvi su to komunistički antifašisti koji su mirno provodili nacističko –komunističku okupaciju Poljske, popola, sporazumom Ribbentrop-Molotov? Kakvi su komunistički antifašisti koji po nacističko-komunističkoj okupaciji Poljske vrše dijaboličnu ,genocidnu egzekuciju 24 000 poljskih istaknutih pojedinaca u Katynskoj šumi? Kakvi su to komunistički antifašisti koji 23.7. potpisuju ugovor s talijanskim fašistima kako bi 27.7.1941. u Srbu zajedno s četničkim fašistima vršili pokolje? Rašomon zar ne? Pod udarom šeprtljavih tumačenja zakonskih propisa za sada je isključivo simbolika koju policija i sudstvo povezuju s ustaštvom, te zbog proizvoljnih tumačenja ionako nejasnih odredbi , društvo redovito upada u situacije bez razumnog izlaza. Jasan primjer je zastava HOS-a koja je uredno registrirana s pozdravom „Za dom –spremni“, pri uredu državne uprave. Kao takova je priznata i u svjetskoj veteranskoj organizaciji. Pri registraciji u WWO su mišljenje davali i tkzv. antifašisti i nisu postavili niti jedan prigovor. Rješenje rašomona je široka,stručna i otvorena javna rasprava te nakon nje precizan zakon o zabrani uporabe totalitarne simbolike, koji će definirati što to jest i koji su simboli zabranjeni. Sve ostalo je zlobno, zlurado pa i dijabolično politikantstvo.

VL
DE
dernek
14:27 06.08.2016.

Ma lustracija bi rijesila sve.

VL
BR
bravehertt
14:00 06.08.2016.

ako je ZA DOM SPREMNI je izvedenica od ZADOM SPREMNi MRIJETI kao pozdrav koji je nastao davno prije USTASA. jos nesto ... grb koji ima prvo bijelo polje je USTASKO. to je laz.... Grb na Markovoj crkvi je napravljen davno prije USTASA i na njemu je sahovnica sa prvim bijelim poljem. nazalost ustase su koristile i pozdrav i grb kao izvorne sto nikad nije bilo tocno. iskreno da kazem...ovo sto se netko bori protiv istih u cilju da podsjeca na ustastvo mi je i jasno ali namjere su sasvim drugacije. Hrvatska i njeni simboli smetaju jugoslovenima koji traze bilo kakvu poveznicu sa USTASAMA da bi onda mogli dignuti se na noge.

VL
DE
dernek
14:23 06.08.2016.

Nas zajebaju oni koji misle da je antifasizam nosenje petokrake na cetnickim i njihovim dernecima i kod nas u zagrebu oko maksimira prije ce biti napisano velika srbija draza mihajlovic a jos malo ako se nastavi sa terorom nad vecinskim narodom na stadionima ce se pocet pjevati spremite se spremite cetnici.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.