Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Cindrić:

'Zašto su zatvorili moje roditelje? Nisu ni znali da će Barbara pobjeći'

pravosudna policija
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
22.08.2017.
u 16:30

Kad bi Barbarini roditelji to dopustili, Robert bi, kaže, nastavio njihovu vezu

Istraga koju je zatražilo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o navodnoj otmici 13-godišnje Barbare Vidović iz Crikvenice u tijeku je.

Pet dana nakon što su Barbarini roditelji 12. kolovoza prijavili njezin nestanak, nađena je s tri godine starijim Robertom Cindrićem kod njegove sestrične u okolici Duge Rese. Zbog toga su Stipe i Gordana, Robertovi roditelji, kazneno prijavljeni za trgovanje ljudima, a dok traje istraga u istražnom su zatvoru u Rijeci.

Tajili lokaciju

– Roditelje nisam vidio ni čuo od onoga dana kada je policija mene i Barbaru pronašla kod Duge Rese. Ni ja, ni moja braća ni itko ne smije s njima kontaktirati. To mi teško pada i pitam se kako su, zašto moraju biti zatvoreni iako čitav slučaj nije bio otmica. I moji su roditelji prijavili moj nestanak kada i Barbarini i isto, kao i njezini, nisu ništa znali o tome gdje smo. Istina je da se Barbara javila svojima odmah u subotu s mog mobitela, a nazvala je i moje, ali lokaciju smo tajili da nas ne razdvoje. Unatoč tome, moji su u istražnom zatvoru, a Barbarini nisu. Nisam se ni s Barbarom čuo od tada niti sam ikakve poruke dobio s njezine strane, ni ja ni itko od mojih. Barbara me, i da želi, ne može kontaktirati niti ja nju jer je moj mobitel kod policije – kazao nam je Robert Cindrić iz sela pokraj Ogulina.

I dalje tvrdi da je Barbara sama htjela otići iz obiteljske kuće zbog strogih roditelja te da mu je rekla da će, ako on ne dođe po nju, sama otići od kuće.

Ne sramimo se što smo Romi

Robert kaže su njezini i njegovi roditelji znali da su u vezi, ali nisu znali s kim.

– Ne sramimo se što smo Romi, ali to su i oni. Točnije, Barbarina majka Branka rodom je iz okolice Gospića. Od tamo joj je majka Milka, koja je dvije godine, od svoje 13. godine, bila u braku sa Stipom Cindrićem, Robertovim stricem. Uz to, Robertova baka Mara sestra je Brankina djeda Jurice, tako da su djeca i rodbinski povezana. Svi smo ljutiti i ne odobravam to što je Robert otišao po nju i što se nije javio nikome jer i mi smo bili u brizi i tražili ih danima, ali vezu odobravamo – kaže nam Robertova rodbina.

Unatoč svemu, Robert kaže da bi, ako njezini dopuste, htio nastaviti vezu, ali i školovanje. Uskoro bi trebao u 2. razred srednje škole i školovati se za CNC operatera.

Komentara 4

DR
Drmiha
20:11 22.08.2017.

Znaci ako sam dobro razumio oni su i rodjaci. Pa ako je tako onda je to ono sto bi se u narodu reklo ,,svoj na svome"

JU
juraG
22:13 22.08.2017.

Malom nije valjda svih ostalih optužbi, neg bi htio da ih još optuže i za incest.... Po zakonu, dijete nema što odlučivati. Mali može biti sretan da je u Rvackoj, u americi bi već nosio signalno-crveni konbinezon....

BB
bozo boric
16:09 24.08.2017.

--pustite cigiće ..oni imaju svoje stoljetne zakone --čim cura dobije prvo mengu znači da je sposobna za rađanje i udaju oni ne mijenjaju svoje zakone kao sabor svaki tjedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije