Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nisam Barbaru oteo iz njene kuće. Ako je to rekla, onda je lagala...'

Šesnaestogodišnji Robert tvrdi da nije oteo Barbaru i da u automobilu nisu bili njegov otac, brat i stric, nego da su njih dvoje danima bili sami
19. kolovoza 2017. u 09:30 63 komentara 49708 prikaza
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

– Nisam Barbaru oteo iz njene kuće i nije istina da su po nju došli moj otac, brat i stric. Ako je to ona rekla, onda je lagala jer je odmah kad nas je policija pronašla u jednoj kući kod Duge Rese policiji rekla istinu.

Nakon pet dana Otac: Našli su moju Barbaru, ajme, ne mogu vjerovati

Kasnije je sve promijenila kada joj je došao otac kojeg se silno boji i koji joj je rekao što da kaže. Istina je da je sama htjela ići sa mnom, udati se za mene. Ponijela je i odjeću. Po nju sam u Tribalj došao sam u automobilu, kako smo se i dogovorili. Ona nije ponijela mobitel, ali se s moga odmah u subotu javila svojima i rekla da je sa mnom. Nije im htjela reći gdje smo, da je ne nađu, a kasnije im se više nije htjela javiti niti je htjela ići doma iako je mogla. Bili smo sami i nije bila talac – kaže nam Robert, 16-godišnji dječak iz okolice Ogulina, čija je ljubavna priča s 13-godišnjom Barbarom proteklih dana uzdrmala javnost.

I dok Barbarini roditelji tvrde da je riječ o otmici, Robertova je verzija onoga što se događalo dok se pet dana tragalo za njima potpuno drukčija.

U napuštenoj kući

Zatekli smo ga u kući u selu pokraj Ogulina. Njegovih roditelja Stipe i Gordane nema. S kaznenom prijavom za trgovanje ljudima završili su na razgovoru u riječkom Državnom odvjetništvu, potvrđeno nam je u PU primorsko-goranskoj. Robert je u kući sa šogoricama, a braća su otišla put Rijeke, kaže, vidjeti što je s roditeljima.

– Naša se strana priče zanemaruje, a istina je da svekar i svekrva nisu znali što je Robert napravio i gdje je. I svekar je u subotu policiji prijavio da je Robert nestao jer se ujutro nije vratio doma, ali nitko nije reagirao, nego tek kada su njezini roditelji prijavili nestanak – kaže nam jedna od šogorica.

Robert priznaje da se roditeljima nije javio, da su on i Barbara od Oštarija do Duge Rese otišli autostopom u jednu napuštenu kuću i da Barbara nije htjela ići kući, već ostati s njim.

– Na spomen oca se tresla, bojala ga se i nije htjela ići kući bez mene. Mi se jako volimo i htio bih nastaviti vezu, ona želi biti sa mnom, ali neću na silu, ako njezini ne daju – kaže Robert, i sam preplašen zbog svega. Dodaje da se s Barbarom dopisuje preko Facebooka od listopada prošle godine, a da su službeno u vezi od srpnja i da su se prije dva, tri tjedna našli u Crikvenici kamo ga je odvezao bratić.

Ruksak pun odjeće

– Kako mogu reći da je Barbara oteta kada je sa sobom ponijela torbu i ruksak pun odjeće! Ne branim Roberta, napravio je glupost, mlad je i zaljubljen i oni oboje ne vide dalje od toga, ali neka i njezini roditelji snose dio odgovornosti. Neka se pitaju zašto im je dijete pobjeglo u noći – komentira Kata Cindrić, susjeda Robertove obitelji. Njezina snaha Sanela kaže da su i Stipe i Gordana patili, da nisu znali gdje su djeca.

Marija Marinela Grgić Nije ozlijeđena Pronađena nestala Marija Marinela Grgić (14) Barbara Vidović OTMICI KUMOVAO 'FEJS' Barbara otišla s Facebook prijateljem sa zastrašujućom lakoćom Drama u Triblju Nestala trinaestogodišnja djevojčica, otac sumnja na otmicu

VIP izdvaja za Vas

  • USA:

    Vec je po prvom clanku i odredjenim novinarskim terminima bilo jasno da se radi o Romskoj obitelji. Otmicarevoj mislim. Vidim da su svagdje zavladala Sorosevska neoliberalna pravila izvjestavanja gdje se kad god se radio o zlocinu pocinjenom od strane manjine ... prikaži još! koriste eufemisticki izrazi i ne spominjanje stvarnog porijekla. Prosle godine je skupina Roma napala oko Cakovca dva policajca u autu (ne drzite me tocno za rijec o samom dogadjaju), a novine su doslovno napisale da su policajce napali drumski razbojnici ili hajduci (tako nesto bez srbizma ali isti kontekst)

  • Bel:

    Nikako ne mogu shvatiti zasto se zakoni RH ne provode i nad Romima? Ako je netko maloljetan, onda je maloljetan. Svoje obicaje neka okace macku o rep, neka se pridrzavaju zakona. Na to ih treba prisiliti. Problem nije u njima, ... prikaži još! problem je u nasoj vlasti koja odredjenim manjinama i grupacijama "gleda kroz prste". Zakon bi trebao biti jednak za sve stanovnike jedne drzave.

  • trnek505:

    eeee telac jedan ,o cemu ti pricas ???? ona se htijela udat za tebe a ima 13g ti 16 godina ... aj da ona ima 17 il 18 na vise jos bi razumio no uzet dijete za zenu je nastrano majmune jedan ....