Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakonski okvir

Roaming unutar EU ukidaju u srpnju 2016.

mobitel
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.09.2013.
u 19:05

Iduće godine očekuje se novo rezanje cijena, sve dok se naplata roaminga potpuno ne ukine 2016.

Europska komisija potpuno će ukinuti roaming unutar EU do srpnja 2016., objavio je danas njemački Focus pozivajući se na nacrt nadležne komisije koju vodi Neelie Kroes.

Zakonski okvir za ukidanje naplate poziva, poruka i prijenosa podataka na mobilnim uređajima trebala bi sutra donijeti Europska komisija. Do promjena neće doći samo u roamingu – svi davatelji mobilnih usluga neće više smjeti nuditi samo dvogodišnje ugovore korisnicima. Novi zakon predviđa i jednogodišnje pretplatničke ugovore. Usto će internet-provideri morati korisnicima dati stvarnu, a ne samo teorijsku brzinu prijenosa podataka.

Pod pritiskom EU već godinama padaju troškovi roaminga u Europi. Od 1. srpnja ove godine cijene roaminga pale su 17 posto, a iduće godine očekuje se novo rezanje cijena, sve dok se naplata roaminga potpuno ne ukine 2016.

>> HAKOM: Kazne do milijun kuna za kršenje Uredbe o roamingu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije