Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upali u zgradu Kongresa

Ristić: Za Trumpove pristalice, krađa izbora bila je državni udar

Prosvjed u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.01.2021.
u 22:28

Za njih, nastavlja Ristić, optužbe o državnom udaru nisu utemeljene, već se udar dogodio ranije kada je, misle oni, došlo do izborne krađe

Večeras je velik broj pristalica Donalda Trumpa upao u zgradu Kongresa u Washingtonu. Bune se protiv, smatraju, izborne krađe, a njihov je postupak naišao na osude mnogih u javnosti. U zgradi je došlo i do pucnjave, a jedna je žena ozlijeđena. Za komentar smo zamolili Večernjakovog političkog komentatora Borislava Ristića.

- Napad na institucije prva je slika koja dolazi nakon ovoga što smo gledali. Poslije njega sva su objašnjenja suvišna: onima koji podržavaju ta će se slika svidjeti, a većini vjerojatno neće – smatra Ristić koji ističe da su prosvjednici upadom u zgradu Kongresa pokazali što misle o establišmentu Republikanske stranke koji nije stao uz Trumpa.

Foto: Reuters/PIXSELL

Za njih, nastavlja Ristić, optužbe o državnom udaru nisu utemeljene, već se udar dogodio ranije kada je, misle oni, došlo do izborne krađe. Smatraju da ih je Republikanska stranka pritom izdala, pojašnjava Ristić i zatim dodaje:

Nakon ovog događaja zalijepit će se za desnicu etiketa nasilnika, kao što se ranije lijepila za ljevicu.

 - Živimo u vremenu kada je, zanimljivo, desnica postala zagovornik promjena sustava, dok je ljevica dio establišmenta – smatra Ristić. Pritom zaključuje da bi se sinoćnji događaj mogao protumačiti i kao slom institucija nakon kojeg je došla provala nasilja zato što sustav više ne uspijeva kanalizirati nezadovoljstvo.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Reconquista
Reconquista
23:11 06.01.2021.

Luda ljevica je ovo izazvala. Kad su godinu dana palili američke gradove onda ste šutili. Podrška američkom narodu.

DU
Deleted user
22:59 06.01.2021.

Kako je krenilo , mogla bi bijela kuća gorit kao i crna , kad su rušili vožda.

DU
Deleted user
22:51 06.01.2021.

Nema tu nikakve senzacije da se diglo pola Amerike onda bi to bilo nešto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije