Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJENI ROBOTAXIJI

Rimac odgovorio: Carić je u pravu, da sam na njegovom mjestu i ja bih bio skeptičan

Sveta Nedelja: Izjave za medije nakon obilaska tvornice Rimac Automobili
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
24.05.2021.
u 18:54

Rimac govori da su takve reakcije rezultat toga što nisu mogli pokazati projekt na način kako su mislili i kada su htjeli

U nedjelju je poduzetnik Lucijan Carić objavio da se kladi u 10.000 eura da Mate Rimac do 2024. godine neće u pogon pustiti tzv. samostalne robotaxije, nazivajući ga ''muljatorom i demagogom e-Loanovsko-Trumpovskog stila''. U ponedjeljak mu je Rimac i odgovorio, govoreći da je Carić u pravu. 

- Dan nakon svih napada i rantova (i meni je već muka od moje face po medijima i fejsu, mogu mislit kako je vama), kad razmislim, Lucijan Carić je u pravu. I uopće nisam sarkastičan. Da sam ja na njegovom mjestu bih bio isto tako skeptičan i sarkastičan. Možda bih bio nesto pristojniji ali to je stvar osobnog stila, započeo je Rimac u svojoj objavi. 

Takve reakcije su rezultat toga što nisu mogli pokazati projekt na način kako su mislili i kada su htjeli - sa svim detaljima i backgroundom, govori Rimac, nego je objavljen bez njihovog znanja.

- Uz naravno generalno nepovjerenje prema meni/firmi (opradvano i neopravdano). Ali dobro, nije bitno, na nama je da dokažemo da možemo isporučiti ono na cemu radimo (koliko god nemoguće zvučalo). Isto tako kroz iducih par mjeseci, mi moramo dokazati da C_Two moze sve ono sto tvrdimo da moze, da je homologiran, da ga svjetski relevantni novinari ocjene i da prvi kupci dobiju isporucen auto, nadodaje. 

- P.S. Stvarno nemamo nikakve loše namjere, nikad nismo imali, a efekt za državu/društvo bi trebao biti ogroman net-positive - iz svake perspektive. Dopustite nam da pokazemo projekt Robotaxija kako treba - jos ne želimo iz raznih razloga. Siguran sam da će mnogi biti oduševljeni i da cemo moći odgovoriti na 90+% pitanja, završava Mate Rimac u svojoj objavi. 

 

VIDEO Ne reciklira se dovoljno: Zagreb će platiti 8,8 milijuna kuna kazne zbog otpada!

 

Komentara 45

Avatar horuk
horuk
20:31 24.05.2021.

Tko ima pojma o tehnici zna da su to ogromni izazovi. Ali kada vidim sto je Mate sve napravio, vidi se da mi to mozemo.

Avatar argus1000
argus1000
20:35 24.05.2021.

Imamo mi generalni problem, kod nas nema većeg grijeha od uspjeha. Sve se može nekome oprostiti ali uspijeh, nikako.

FA
fajlpz
19:47 24.05.2021.

Mate ti si gospodin za sve njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije