Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano!

Rijetka pojava zabilježena na trgu Sv. Marka u Veneciji, pogledajte nadrealne prizore

Foto: REUTERS
1/4
09.08.2021.
u 14:06

Parovi na trgu plesali su na glazbu klavira u vodi koja im je sezala gotovo do koljena, djeca su se igrala, a turisti šetali noseći cipele u rukama.

Rijetka ljetna poplava prekrila je tijekom noći slavni Trg sv. Marka u Veneciji do metra visokom vodom.

Venecija je često pogođena poplavama u jesen i zimu. Katastrofalne poplave u studenom 2019. prouzročile su stotine milijuna eura štete.

Poplava koja se dogodila u noći na ponedjeljak izazvala je manje štete. Parovi na trgu plesali su na glazbu klavira u vodi koja im je sezala gotovo do koljena, djeca su se igrala, a turisti šetali noseći cipele u rukama.

1/5

Poplave u Veneciji izazva kombinacija čimbenika koje pogoršavaju klimatske promjene, od rastuće razine mora do neuobičajeno visokih plima i slijeganja tla.

Poplavna barijera aktivirana je prvi put u listopadu prošle godine, ali je se koristi samo za potencijalno najveće plime od preko 130 metara pa u nedjelju nije bila aktivirana.

VIDEO: Debitant Mihovil Župa je pobjednik 306. Sinjske Alke

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
17:14 09.08.2021.

Možda žabi do koljena, a mišu do ramena... jer koliko ja vidim jedva je potopilo gležnjeve..

Avatar GeniKameni
GeniKameni
01:56 10.08.2021.

Pa, te plime koje poplave trg Sv. Marka u Veneciji i nisu bas tako rijetke, i voda ponekad bude i do pojasa. A te barijere za plimu od 130 metara?! Za jednu takvu plimu mnogo pametnije bi bilo sagraditi jos jednu Noinu arku...!

BE
berija
16:51 09.08.2021.

potencijalno najveće plime od preko 130 metara? 130 metara? Čita li itko članke prije objave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije