Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u slučaju

Za ubojstvo liječnice optužen bivši muž, on tvrdi da je nije ubio

Trogir - Liječnica ubijena u stanu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.08.2018.
u 17:35

Tijekom istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak u stanu u Trogiru 61-godišnjakinji zadao više ubodnih rana, priopćila je policija.

Željko Tukić (65) tvrdi da nije ubio bivšu suprugu, liječnicu Asju Belas Tukić (61), za što ga je kazneno prijavila policija. Rekao nam je to njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Jadran Franceschi.

– On negira kazneno djelo ubojstva, a što se tiče iznošenja njegove obrane, u ovoj fazi postupka ništa ne mogu reći – izjavio je Franceschi u vrijeme dok je njegov branjenik čekao privođenje u Županijsko državno odvjetništvo.

Omiljena fizijatrica iz splitskih toplica ubijena je u ponedjeljak u Trogiru, u svom stanu koji je iznajmljivala turistima i toga ga jutra pripremala za dolazak gostiju.

Više ubodnih rana

Upravo je bivši suprug pronašao njezino beživotno tijelo izbodeno nožem i obavijestio policiju koja ga je među prvima ispitala i pustila, ali očito je tijekom opsežne policijske istrage došlo do potpunog preokreta.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. kolovoza u stanu u Trogiru 61-godišnjakinji zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više očevida na otvorenom prostoru, pretraga terena te stanova i vozila – priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Bivši supružnici Tukić imaju zajedničku kćer, danas magistru farmacije, koja je Željka obavijestila da se mama ne javlja na telefon gostima. On je otišao do apartmana u Trogiru i obavijestio policiju kako je pronašao beživotno tijelo bivše supruge izbodeno nožem. Ubodena je u leđa i nekoliko puta u prsa. U stan nije bilo provaljeno, a ništa nije ni nedostajalo. Pronađen je čak i Asjin novčanik s nekoliko stotina kuna u njemu, što je isključivalo pljačku kao motiv ubojstva.

Materijalno mu pomagala

Iako su bili razvedeni, bivši supružnici su bili u naizgled dobrim odnosima, a ona mu je i materijalno pomagala. Željko je živio u kući koju je ona naslijedila od pokojnih roditelja u Slatinama na Čiovu i održavao je njezine apartmane za iznajmljivanje.

Policija u svom priopćenju motiv ubojstva nije navela, a na prvi pogled zaista je nejasno zašto bi Željko Tukić ubio bivšu suprugu koja ga je financirala. Policijski istražitelji smatraju da ju je vrlo vjerojatno ubio u afektu.

Navodno je policiji rekao kako je za vrijeme ubojstva bio u Slatinama, međutim snimljen je nadzornom kamerom u Trogiru, a kada je pozvao policiju u stan u kojem je bilo beživotno tijelo bivše supruge, bio je u drugoj odjeći. Alibi mu je pao, a s obzirom na to da su ga kazneno prijavili, istražitelji su očito pronašli i druge dokaze pretražujući kuću u kojoj je živio i podmorje ispred nje.

 

Ključne riječi

Komentara 32

DH
dalibor.hren
12:59 12.08.2018.

Nosi li osoba "A" sandale broj 37?

RI
rightside
14:49 12.08.2018.

znaci, njen suprug nosi sandale br 37, slabije je tjelesne konstrukcije pa s time i slabije snazan,,))))) i ajmo sad ko mogucnost uzet da mu nista ne mozete dokazat jer ili ima alibi, ili ne nosi uopce br 37 ilii uopce nije slabije graden?? hoce li svejedno bit osuden ili cete se dat u jacu potragu za krivcem?

Avatar reference
reference
14:39 12.08.2018.

hebo te, kakva je ovo kuca. u ovakvim "kucama" vanka zive somalijci, pakistanci, afghanistanci, alzirci .....a ne lijecnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije