Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Msgr. Mate Uzinić:

Riječki nadbiskup za Večernji list: 'I neki karizmatici bili su lukavi zlostavljači'

26.05.2023.
u 20:51

Riječki nadbiskup u ovom razgovoru produbljuje svoj nedavni istup o zlostavljanju djece i progovara i o seksualnom zlostavljanju punoljetnih osoba u Katoličkoj crkvi

Komentara 5

LU
luftbrenzzer
00:18 27.05.2023.

Došao je trenutak kad se više nisu mogli zataškati skandali nestašnih svećenika pa je delegiran nadbiskup Uznić, ne da nešto popravi već da pričinjenu štetu učini što manjom. Zapala ga je vrlo neugodna dužnost da poliže nečist kojom su drugi zagadili crkvenu ustanovu, tj da pokuša zaustaviti inicijalnu grudu sablazni prije nego što se pretvori u razornu lavinu koja lomi sve pred sobom. Poznato je da se u svim krim pojavama (droga, korupcija, pljačka....) uglavno nazire tek vrh sante dok ogroman broj zlodjela izmiče pravosuđu u čemu Uznić vidi potencijalnu pogibelj kojoj se suprotstavlja svojim hrabrim istupom u javnosti. Bolje ikada nego nikada.

HR
hrza
07:03 27.05.2023.

Ukinuti celibat i problem će biti u velikoj meri rješen.

GM
gmižić
06:33 27.05.2023.

Karizmatici!? Mislio je na onoga što dijeli prezime bivšeg ministra financija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije