Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović:

'Riječi kojima je Mamić izvrijeđao Jovanovića uvredljive za sve Srbe'

Ivo Josipović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2013.
u 15:23

"Takav je govor neprihvatljiv svakom civiliziranom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu", piše u reakciji iz Ureda predsjednika Ive Josipovića

Predsjednik Ivo Josipović reagirao je na izjavu Zdravka Mamića koji je rekao da ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović "mrzi sve hrvatsko" te da je "hrvatomrzac" i da je "na čelu ministarstva Srbin".

Josipović je "najoštrije osudio takve neprimjerene izjave". "Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović najoštrije osuđuje verbalni ispad i govor mržnje gospodina Zdravka Mamića. Riječi kojima je osobno, najvulgarnije i primitivno, izvrijeđao ministra Željka Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u cjelini. Takav je govor neprihvatljiv svakom civiliziranom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu", piše u reakciji iz Ureda predsjednika Ive Josipovića.

Podsjetimo što je Mamić rekao jutros u programu Soundset plavog o ministru Željku Jovanoviću. – On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac – napao je Mamić ministra.

>>Na Dinamu i HNS-u je da sada pokažu je li im Hrvatska na srcu

>>HNS: Protiv Mamića će se pokrenuti disciplinski postupak

>>Milanović o Mamićevu istupu: To je taj novi HDZ. Nova snaga!

>>Mamić: Srbin Jovanović mrzi sve hrvatsko, uvreda je za mozak

Ključne riječi

Komentara 84

Avatar dott980
dott980
18:17 15.03.2013.

a gospodine predsjedniče, ko vam je kriv šta se osjećate srbinom

BA
Black Angels
18:17 15.03.2013.

a sto su srbi masakrirali silovali ubijali ,,,izivljavali se ti monstrumi,,,,to nije uvreda za hrvate,,,,sramota ,,,,drug jovanovc je trebao po zakonu podnijeti tuzbu jer mamic nije uvredio srbe nego druga jovanoca,neznam za koga radi drug jovanovic za udbu ili oznu

HR
hrza
18:16 15.03.2013.

Istina se nemože sakrit, nigdje nije dobrodošla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije