Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTILA GA JE U STAN

Riječanka nasjela na prijevaru: Lažnom policajcu dala novac i bankovnu karticu s brojem pina

Ilustracija
Miranda Cikotic/Pixsell
29.06.2022.
u 18:04

Policijska uprava primorsko-goranska upozorila je građane da ne nasjedaju na prijevare jer policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana

Lažni policajac prevario je jučer, 28. lipnja, 67-godišnju ženu s područja Primorsko-goranske županije. Kako je izvijestila tamošnja policijska uprava, službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe i računalne prijevare.

Oštećenu je telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik, pozivajući ju da treba donijeti novac u policijsku postaju jer je utvrđeno kako je s krivotvorenim novčanicama platila račun u trgovini. Žena je povjerovala u njegovu priču te ga pustila u svoj stan na području Škurinja s obzirom na to da zbog svog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti duže hodati.

Predala mu je tisuću kuna te bankovnu karticu s brojem pina. Počinitelj joj je obećao da će se vrlo brzo vratiti s pravim novčanicama i njezinom karticom, no nakon što ga nije bilo nekoliko sati, 67-godišnjakinja je posumnjala u prijevaru i otišla u banku gdje je otkrila da su joj s računa podignute 4000 kuna.

Policijska uprava primorsko-goranska upozorila je građane da ne nasjedaju na prijevare jer policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana.

- Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete. Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192! - navode iz policije.

Komentara 1

GE
generacija57
21:04 29.06.2022.

Ovce treba musti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije