Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Požegi

Ratoborni 22-godišnjak udarao policajca po glavi i prijetio mu, završio u zatvoru

Zagreb: Raznesen bankomat kod Sesveta
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
17.06.2022.
u 17:49

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika

Muškarac (22) koji je u nedjelju oko 21 sat u Požegi napao i istukao policajca mjesec dana odležat će u istražnom zatvoru.
Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv ratobornog mladića koji je, sumnja se, počinio kaznena djela napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Naime, okrivljenik koji je pijan i bez vozačke dozvole upravljao automobilom najprije se oglušio na zapovijed policajca da stane. Nakon toga policajac je na motociklu krenuo za njim, a mladi se vozač dao u bijeg i zaustavio tek u vlastitom dvorištu, gdje je odbio predočiti osobne dokumente. Umjesto toga, počeo je vrijeđati i fizički napao policajca.

- Osnovano se sumnja da je okrivljenik nekoliko puta udario u glavu policajca, oborio ga na tlo te mu zadao više udaraca u glavu i tjelesno ga ozlijedio. Potom mu je uputio ozbiljne prijetnje i prevrnuo službeni motocikl pri čemu ga je oštetio – navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Požegi.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.

Podsjetimo, iz policije su ranije priopćili da je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,28 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom, oglušivši se pri tom se na naredbu policijskog službenika da se zaustavi. Kasnije ga je tjelesno napao i ozlijedio. Prilikom postupanja, policajca su omalovažavali i vrijeđali i 18-godišnjakinja, 60-godišnjak i drugi 22-godišnjak. Svi su uhićeni.

>> VIDEO Majka dijete liječila opasnom kemikalijom pa se zgrozila: 'Shvatila sam što radim i prestala'


 

Komentara 4

TT
tik tak
18:28 17.06.2022.

Zašto policajcu služi pištolj...? Samo bi me jednom udario i nikad više nikoga....

SA
SarumanovBrat
18:30 17.06.2022.

Neki oršuš ili osmanović

DU
Deleted user
18:23 17.06.2022.

Kad je toliko ratoboran, nije on za zatvor. Treba ga poslati kao dragovoljca u Severodonjeck.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije