Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati iz Zadra

Ričard podbacio, potop Žuvele - Samo šestoro Zadrana u Saboru, dvoje iz HDZ-a i SDP-a, te po jedan iz DP-a i Mosta

Zagreb: Ričard nezavisni predao kandidature DIP-u
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
18.04.2024.
u 11:05

Ovi izbori označili su i poraz najugodnijih iznenađenja s prošlih lokalnih izbora i mogu biti indikator predstojećih.

Zadar je ostao bastion HDZ-a, SDP je zadržao broj mandata s prošlih izbora i drugo mjesto, a najzadovoljniji su oni koji su podijelili po broju osvojenih mandata treće mjesto?! Naime, Domovinski pokret i Most su velikim strankama “oteli” po dva osvojena mandata u devetoj izbornoj jedinici, a donijeli po jednog saborskog zastupnika sa zadarskog područja, Damira Biloglava (DP) i Ivana Matića Most.

Iz Zadarske županije će put Zagreba unatoč osvojenih sedam mandata HDZ poslati samo Šimu Erlića i Josipa Bilavera, dok će iz SDP-a tamo Zadrane predstavljati Sabina Glasovac i Irena Dragić. HDZ je osvojio sedam mandata što je jedan mandat manje nego na prošlim izborima, a SDP je ponovio rezultat od tri osvojena mandata. U samom Zadru je HDZ pobijedio s 32 posto osvojenih glasova, SDP je osvojio 25 posto, dok su sa po oko deset posto iza bili DP i Most.

Ovi izbori označili su i poraz najugodnijih iznenađenja s prošlih lokalnih izbora i mogu biti indikator predstojećih. Ričardova lista nije ušla u Sabor, a u Zadru je sa svega 5 posto osvojenih glasova bio tek šesti. Još je lošije prošao na listi Akcije za promjene Ivica Žuvela koji je na lokalnim izborima umalo postao župan a sada je osvojio mizernih 1 posto glasova. Na nivou Zadarske županije HDZ je ostvario gotovo apsolutnu pobjedu.

FOTO Nisu svi ministri jednako popularni: Evo koliko su glasova dobili na izborima

Zagreb: Ričard nezavisni predao kandidature DIP-u
1/18
Ključne riječi

Komentara 46

Avatar CUBE
CUBE
11:36 18.04.2024.

Lepši mi je s bradom, mislim mnogo bliži

Avatar rubinet
rubinet
12:00 18.04.2024.

Žao mi je Rikarda. Čovjek se trudio.

Avatar Ričard
Ričard
14:01 18.04.2024.

Rođeni, nisan ovo ja, ovoj Enijo Talijanac. Nema on veze s menon. Un bi bez pinjura i pijata uz cilog pečenog janjca gladan osta. Nije ni čudo da ga narod nije pripozna. Ja san mu odma reka da kod nas doli između RiČarda i Milanonkovća ljudi vajkada biraju HDZ. Znaju oni još od 1918 kad je šala, a kad ozbiljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije