Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikalni čelnik

Ribić: Štrajk počinje najkasnije 5. listopada, Milanović se ponaša kao faraon

Vilim Ribić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.09.2015.
u 09:07

Prosvjetari traže 4-postotono povećanje plaće te u suprotnom najavljuju štrajk

Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić u emisiji Novi dan N1 televizije kazao je kako misli da će ove izbore obilježiti veliki štrajk u školstvu.

 – Ovisi o tome što će se događati na strani Vlade – kazao je Ribić.

Podsjetimo, prosvjetari traže 4-postotno povećanje plaće te u suprotnom najavljuju štrajk.

 – Mi ne tražimo ništa više nego ono što su dobili radnici u zdravstvu. Ako za jedan sustav ima novca, i prosvjetari zaslužuju isto. Mi samo želimo biti ravnopravni. Prosvjeta već godinama stoji vrlo loše s plaćama, prosječna plaća je niža za oko 200 kuna od prosječne plaće u zemlji, a za vrijeme mandata ove Vlade stvari su se dodatno pogoršale. Sve buja, ali za jadne prosvjetare novca nema – kazao je Ribić.

Sindikalac je kazao kako sažalijeva ministra obrazovanja Vedrana Mornara.

 – On je tamo lijevo smetalo, kao što je i prosvjeta lijevo smetalo Milanoviću. Mornar je pristojan čovjek, ali ja da sam na njegovu mjestu, ja to ne bih pričao i dao bih ostavku cijelog Ministarstva. Netko bi trebao povući radikalan potez i sada je pravi trenutak. Žao mi je ministra, nisam ljut na njega. Ministra je faraon poslao među podanike, a faraon nema vremena i ne voli ljude. Faraon je Milanović, podanici su sindikati – kazao je Ribić.

Upitan očekuje li da bi zbog predizbornih razloga i kupovine birača Vlada mogla danas izmjenama proračuna ipak pronaći 400 milijuna kuna, Ribić je rekao "neka rade što hoće".

 – Mi ćemo raditi ono što je zadaća svih sindikata. Mi nismo zaspali, radimo punim pogonom, to su uvijek mučne i teške situacije. Svatko može pustiti da ga agresor napadne ili braniti svoju zemlju. Ne mirimo se s nepravdom. Štrajk će početi najranije 23. rujna, a najkasnije 5. listopada. Datum ćemo odrediti uskoro, možda već sutra i prekosutra. Još ne znam kolika je podrška za štrajk, ali po logici stvari bi trebala biti velika. Mi smo svoj dio posla obavili, dali smo priliku zaposlenicima da se legalno bore za svoja prava – kazao je.

Na pitanje što misli o premijeru Zoranu Milanoviću kazao je kako bi mu poručio da  je "nepogoda za Hrvatsku, da ne voli ljude, već voli samo sebe".

 – Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada – kazao je.

>> Šefovima sindikata predstavljeni glavni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa

Komentara 46

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:56 15.09.2015.

Hm, u ovoj zemlji su vječni jedino partija i njezini prirepci sindikalni čelnici sa dobrim plaćama. Znanost je ovo što Ribić kaže, lijevo smetalo. I sad ti u takvoj zemlji nakon što su te sto puta prevarili, vjeruj nekome. Tutanj odovuda, koliko te noge nose. Čak su i sirijci pametniji od nas. Bolje i sa polarnim medvjedima u izbjeglištvu, nego ovdje sa toliko domoljuba, dobročinitelja, divnih političara, preplanulih lopova, lijepo obučenih kriminalaca, raznih holdinga ogrezlih u incestu, partizana od 107 godina, branitelja koji se mjere već u milijunima, socijale u BMW-ima i mercedesima. Zato zbogom Hrvatska, a znanost i obrazovanje nek obrazuje amebe.

Avatar Benedikta
Benedikta
09:41 15.09.2015.

Iz koje će rupe Milanović sad izvuči novac da smiri birače ;)

ĆA
ćaćaća
10:58 15.09.2015.

faraon nasljednik skh ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije