Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ribić: Ako nastave pokazivati mišiće, onda sam pesimističan. Mihalinec: Ne daju nam puno nade

Sutra očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović danas izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti, kaže Mihalinec
12. studenoga 2019. u 20:40 6 komentara 863 prikaza
Vilim Ribić
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec otkrio je što očekuje da će im Vlada sutra ponuditi.

Vilim Ribić Pregovori sindikata javnih službi Ribićevi zahtjevi 'teški' nove 1,3 milijarde kuna na godinu

– Sutra očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović danas izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti – rekao je on u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje jesu li sindikati na ikakav kompromis ili ostaju pri svojim zahtjevima, Mihalinec je kazao kako su se oko pitanja kompromisa izjasnili na sastanku 5. studenog.

Dodao je i kako bi im bilo prihvatljivo da se sutra dogovori dinamika postizanja njihova cilja od povećanja koeficijenata za 6,11 posto.

Štrajk učitelja SVE U RUKAMA SINDIKATA Teško van iz štrajka: odličan odaziv učitelja vezao ruke sindikata

S druge strane, u RTL-u Danas gostovao je Vilim Ribić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

– Ako Vlada ostaje u ovom stanju personalnih taština, animoziteta i pokazivanja mišića - onda sam vrlo pesimističan. Ovdje se radi o kvaliteti političke prosudbe: 80.000 ljudi je u štrajku, tu su njihove obitelji. Ne može se tim ljudima inatiti, ne smije ih se poniziti, treba im sačuvati dostojanstvo – rekao je on.

Dodao je i kako nisu imali zahtjev od 18,3 posto, nego da su upozoravali da prema njihovoj metodologiji plaće prosvjetara zaostaju u odnosu na prihode drugih dijelova društva.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • Kal:

    A šta misle ovi imaju li dostojanstvo oni koji nisu na državnim jaslama njima nabij i poreze i prireze da bi se ovima dalo.

  • Ivan grozni:

    Druže Ribić , vi ste svoje dostojanstvo ( mislim na sve prosvjetare ) kontaminirali kroz ovaj štrajk . Zar vas nije sram pred tom ( uglavnom) maloljetnom djecom ? Di je sad Veljača , Borićka , Rudanica .....??

  • Antikomunist:

    Sad bi im već i dvadeset posto smanjio plaću