Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 9 članova posade

Ribarski brod nasukao se kod otoka Žirja

Pula: Nasukao se teretni brod Agios Rafail
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
07.07.2019.
u 12:10

Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora.

Kod otoka Žirja, ispred uvale Tratinska, u subotu navečer nasukao se veći ribarski brod, pod imenom „SIN KALI 1“, koji plovi pod hrvatskom zastavom s devet članova posade, a nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ribarski brod nasukao se s južne strane Žirja, a dojavu o havarili uputili su sinoć u 21,45 sati iz šibenske Lučke kapetanije u Središnjicu za spašavanje i traganje na moru MRCC Rijeka. Obaviještena je i šibenska Pomorska policija.

Na poziciji pomorske nesreće službenici Lučke kapetanije Šibenik ustanovili su da je ribarski brod, duljine 40 metara prilikom udara u obalu ostao nasukan do polovice ukupne dužine. Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora. Očevid je zaključen sinoć iza 23 sata, a djelatnici Lučke kapetanije su poziciju pomorske nesreće napustili noćas u 3,20 sati nakon osiguranja mjeste nesreće.

Tijekom očevida u suradnji s policijom proveden je alkotest zapovjednika broda, hrvatskog državljanina M.P., kod kojega nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a kao glavni uzrok udara u obalu i nasukanja broda zapovjednik je naveo tjelesnu iscrpljenost, navode iz Ministarstva.

Komentara 3

OB
ObrenM
12:37 07.07.2019.

Da nije bila alkoholna iscrpljenost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije