Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno priznanje

Rezolucija Zemlja među finalistima natjecanja MIXX Awards Croatia

MIXX Awards Croatia
Luka Stanzl/Pixsell
17.03.2023.
u 11:50

U natjecanju koje okuplja najbolje od domaće digitalne zajednice ove je godine bilo prijavljeno 130 projekata

Rezolucija Zemlja ušla je među finaliste digitalnog natjecanja MIXX Awards Croatia čiju licencu za Hrvatsku drži IAB Croatia. Ovo digitalno natjecanje niz godina kvalitetno prikazuje presjek najboljega od domaće digitalne zajednice, a u svom trinaestom izdanju – te nakon što je IAB Croatia preuzeo novi Organizacijski odbor – nastavlja rasti. Ove je godine tako prijavljeno 130 projekata, što je porast od 38%, čime je uspjeh Rezolucije Zemlja još veći. Najboljima među projektima odat će se posebna počast na svečanoj dodjeli nagrada na novom izdanju Dana komunikacija, koja će se 22. travnja 2023. održati u Rovinju.

26.04.2022., Usce Neretve, Opuzen - Vecernjakova akcija cisenja u sklopu projekta "Rezolucija Zemlja". Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Domaće priznanje stiglo je nedugo nakon onog međunarodnog, jer podsjetimo, Rezolucija Zemlja je nedavno ušla i u finale tzv. medijskog Oscara poznatog pod nazivom INMA Global Media Awards kao jedini projekt iz Hrvatske koji je ušao u završnicu tog prestižnog natjecanja. Konkretno, Rezolucija Zemlja se prema mišljenju strogog međunarodnog žirija nalazi među pet najboljih projekata na svijetu u kategoriji najboljih društveno odgovornih projekata organiziranih od strane medija.

Podatak je to koji je još impresivniji kad se u obzir uzme da se na INMA-i natjecalo preko 775 projekata iz 239 prestižnih medijskih svjetskih kuća iz čak 40 različitih zemalja. Natječu se tu projekti iz medija koji predstavljaju sinonime za izvrsnost poput američkog The New York Timesa, njemačkog Der Spiegela ili britanskog Guardiana, tako da je time uspjeh Večernjeg lista još veći. Pobjednici finala bit će obznanjeni na ceremoniji koja će biti održana u New Yorku 26. svibnja ove godine.

24.04.2022., Sibenik - Akcija Vecernjega lista"Rezolucija zemlja" ciscenje mora i kopna provedena je i uvali Dumboka na sibenkom podrucju. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, u projektu Rezolucija Zemlja je do sada sudjelovalo više od 9000 volontera koji su u 50 akcija čišćenja skupili više od 130 tona otpada, a u sklopu Rezolucije organizirano je više edukativnih radionica za mlade o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, kao i dvije konferencije od kojih je jedna bila međunarodna.

Projekt je do sada okupio više od 30 udruga koji brinu o ekologiji i održivosti te još 30 partnera koji su odlučili podržati ideju o očuvanju našeg planeta, a putem medija i društvenih mreža je došao do više od 350.000 jedinstvenih korisnika na digitalnim platformama, što niti ne čudi s obzirom na preko 200 stranica printanog sadržaja povezanih s ekološkim temama, baš kao i stotina članaka objavljenih na internetskom portalu Večernjeg lista te, primjerice, preko 2 milijuna pregleda samo na Tik-Toku.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije