Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOĐENJE EURA

Ressler prozvao Piculu: Jeftino politikanstvo neće pomoći posrnulom SDP-u

Zagreb: Predstavljeni hrvatski zastupnici u EU parlametnu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
04.01.2023.
u 15:37

Picula smatra da Vlada pokušava amortizirati nezadovoljstvo građana kako bi izbjegli političke posljedice, no napominje da konverzija nije jedini razlog rasta cijena

S uvođenjem eura od 1.1. počele su žalbe brojnih građana koji smatraju da su prilikom konverzije valute cijene nekih proizvoda nepravedno povišene. Sporne su bile cijene prehrambenih proizvoda u nekim trgovinama, članarine u klubovima koje su eksponencijalno narasle preko noći, a brojne je zasmetala i nova cijena parkinga te kave u brojnim kafićima diljem zemlje,

Na situaciju je ubrzo reagirao ministar Davor Filipović koji je 3. siječnja održao sastanak s predstavnicima trgovačkih udruženja. Sastanak je brzo završen, a iz ministarstva su najavljivane mjere poput inspekcija i crnih lista. Iz Hrvatske udruge poslodavaca kažu da podržavaju dolaske Državnog inspektorata jer, prema HUP-u, oni nisu odgovorni za rast cijena.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP) reagirao je na izjave zastupnika Picule, ustvrdivši kako je žalosno da pojedinci ne osjećaju da građane treba zaštititi od umjetnih povećanja, uz naglasak kako jeftino politikantstvo neće pomoći posrnulom SDP-u.

Za N1 proces uvođenja eura komentirao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP). “Smiješno mi je malo vidjeti ministra Filipovića koji zvuči kao glasnogovornik neke razjarene udruge za zaštitu potrošača iako je njegova Vlada imala i škare i papir da neke stvari pokušaju prevenirati”, komentirao je, podsjećajući da je HDZ prošle godine odbio amandmane kojima su SDP i Most tražili pravovremene sankcije te formiranje crne liste.

Picula smatra da Vlada pokušava amortizirati nezadovoljstvo građana kako bi izbjegli političke posljedice, no napominje da konverzija nije jedini razlog rasta cijena. “Najcjelovitiju kritiku Vladinih mjera dala je Europska komisija koja je kazala da 70 posto mjera koje je Vlada uvela su pogrešne" rekao je, dodajući da bi za reakciju Vlade moglo biti kasno, ali i da nije siguran koliko će u tome biti dosljedni.

VIDEO Hrvati podijelili iskustva prvih dana s eurom: 'Blagajnice svaki puta odahnule kada su vidjele da plaćam karticom'

Komentara 5

UL
ulica
16:44 04.01.2023.

ne zna se tko je veći izdanak nepotizma, ressler ili picula.

NO
nori
10:13 05.01.2023.

tuna Pikula

DU
Deleted user
16:11 04.01.2023.

Picula?tko je taj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije