Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE POBAČAJA

Ressler o Matićevom izvještaju: 'Svaka država članica ne treba nikoga tko će joj iz Bruxellesa ideološki soliti pamet'

Karlo Ressler
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
21.06.2021.
u 20:20

Izvješće izjednačuje jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća Europe - pravo na prigovor savjesti - pravo da pojedinac ne bude prisiljen sudjelovati u postupku koji zbog svojih dubokih uvjerenja smatra neprihvatljivim, s uskraćivanjem medicinske skrbi.

Hrvatski eurozastupnik Karlo Ressler osvrnuo se na društvenim mrežama na nedavni izvještaj drugog hrvatskog eurozastupnika Predraga Freda Matića o seksualnom i reproduktivnom zdravlju u Europskoj uniji.  Ressler tvrdi da je riječ o "ideologizirani, pretenciozni i pravno neutemeljeni dokument", te je najavio kako će se on glasovati protiv istog. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Sloboda savjesti je civilizacijsko dostignuće, a njezino gušenje je totalitarni refleks! Vjerojatno najradikalniji dokument u ovom mandatu - izvješće Predraga Freda Matića o seksualnom i reproduktivnom zdravlju u Europskoj uniji - ovog je tjedna na dnevnom redu Parlamenta. Kao i puno puta ranije, pod krinkom nespornog plemenitog cilja unaprjeđenja zdravlja, krije se ideologizirani, pretenciozni i pravno neutemeljeni dokument koje zadire u nadležnost država članica i kojem ću se zato snažno usprotiviti.

Izvješće izjednačuje jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća Europe - pravo na prigovor savjesti - pravo da pojedinac ne bude prisiljen sudjelovati u postupku koji zbog svojih dubokih uvjerenja smatra neprihvatljivim, s uskraćivanjem medicinske skrbi. Liječnica koja brine o zdravlju trudnice i nerođenog djeteta, radi ultrazvuk, vodi porod, a ne želi sudjelovati u pobačaju jer se to kosi s njenom savjesti, ne smije biti prisiljena prijetnjom otkaza ili drugom sankcijom. Izvješće takvo pravo liječnika otvoreno osporava i negira. 

Izvješće je jednostrano i u pitanju pobačaja, ne uvažavajući svu tragediju i složenost situacije u kojoj majka odlučuje o životu svog nerođenog djeteta. Svaka država članica ima pravo samostalno urediti ova pitanja i ne treba nikoga tko će joj iz Bruxellesa ideološki soliti pamet", navodi se u statusu eurozastupnika Karla Resslera. 

 

Podsjećamo, Odbor za prava žena i rodnu ravnopravnost Europskog parlamenta usvojio je nedavno izvješće hrvatskog eurozastupnika  Predraga Freda Matića "o stanju seksualnih i reproduktivnih zdravlje i žena u EU-u" kojim se traži da sve članice ta prava poštuju i osiguraju pravo legalan pobačaj i seksualnu edukaciju. Više o tome pročitajte OVDJE

 

Komentara 5

Avatar jambo
jambo
13:47 25.06.2021.

Zasto oporba nema ovako jakih intelektualaca ???

JU
juice
23:39 24.06.2021.

Nedorasli majčin sine bez ijedne mukotrpne bitke u životu i podobna zaštičena idividuo, poput nekog guzonjinog sina, nije niti čudo što Hrvatska niti jednu pozitivnu stvar ne može izboriti za narod i državu Hrvatsku kakavi nas partijski kimavci predatavljaju uu EU parlamentu. Nisi ti sinko kriv. Ti si običan podobni karijeristički aparatčik. Jadna nam majka s vama takvima.

ĐU
Đueo
07:40 22.06.2021.

Ne gledaj što govori,već tko govori! Ako govori prepotentni balavac koji nema tri dana poštenog rada. I doslovno ne zna pustiti vodu u WC-u( a kamoli kako to radi ,ono: crpilište,pumpe,cijevi,ispirač,pa kanalizacija...) Ali zato sere s duda pa svuda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije