Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjivanje duga

Republikanci kritiziraju Obamin plan uštede od tri bilijuna dolara

'US President Barack Obama addresses a Joint Session of Congress on jobs creation September 8, 2011 on Capitol Hill in Washington, DC.      AFP PHOTO / Pool / Kevin Lamarque'
'KEVIN LAMARQUE'
19.09.2011.
u 21:07

Obamin plan obuhvaća 1,5 bilijuna dolara uštede oporezivanjem najbogatijih Amerikanaca, no taj prijedlog žestoko su kritizirali Republikanci

Američki predsjednik Barack Obama danas je objavio svoj dugoočekivani plan smanjivanja duga kojim bi se uštedjelo tri bilijuna dolara, no njegov je nacrt uštede odmah doživio kritike vrha Kongresa i Republikanaca, donosi CNN.

Obamin plan obuhvaća 1,5 bilijuna dolara uštede oporezivanjem najbogatijih Amerikanaca, no taj prijedlog žestoko su kritizirali Republikanci koji smatraju da će novo oporezivanje dodatno uzdrmati već klimavu ekonomiju.

- Nećemo napraviti jedostrani posao koji će utjecati na ljude koji su najranjiviji. Znamo što je dobro i vrijeme je da se to i učini - kazao je u Bijeloj kući Barack Obama.    

- Oni kojima je dobro, ukljućujući i mene, trebaju platiti udio kroz poreze kako bi naš uspjeh bio moguć - rekao je Obama. Dodao je kako neće podržati niti jedan plan koji sve stavlja na teret običnih Amerikanaca.

Reince Priebus, predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora, kazao je kako je Obamin plan način prikupljanja političkih bodova.  

- Povećanjem poreza onima koji donose poslove, Obama može vratiti potporu nezadovoljnih liberalnih birača, no Amerika će tako izgubiti potrebna radna mjesta - rekao je Priebus.

Komentara 72

OB
-obrisani-
21:51 19.09.2011.

Obama da predloži i republikansku ideju - opet bi ga republikanci napali 7 trilijuna $ je Ameriku koštalo njihovo vođenje zemlje prije Obame I ostavljena privreda u slobodnom padu ko kruška Ona Njutnova

OB
-obrisani-
22:14 19.09.2011.

Američki investitor i financijski guru Warren Buffet je bukvalno rekao: oporezujte nas, bogate....Nije fer da, proporcionalno, moja spremačica plaća veći porez nego ja Glede toga da će taj prijedlog zagušiti zapošljavanje - već sada korporacije imaju toliko novaca u šteku,, da ne znaju šta će s njim. Ali im ni na pamet ne pada da sa njim prošire obujam svog poslovanja, sada su u fazi cijeđenja i zadnjeg atoma snage od svojih uposlenika, za iste novce , svakako. Radnici se i dalje otpuštaju, a produktivnost skače Isključivo od straha za gubitkom posla Zašto to podržavati ? Oderat ih treba, te bogate

OB
-obrisani-
21:20 19.09.2011.

Sparati se mora ali se i Obamu srusiti mora republikanci igraju super igru dok obamoi gori pod npgama #hehehe kako volim republikance tko ne bi bio jedan od njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije