Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnici razočarani

Ćiro okrenuo leđa Sinovčiću, obećao mu pomoći pa se nije javio

Blažević Sinovčić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/9
30.12.2014.
u 20:25

Stoja Mučaji, Irena Anić i Vjekoslav Jurlina večeras su pušteni iz istražnog zatvora u Remetincu

Iako je Reni Sinovčiću istražni zatvor zamijenjen jamčevinom od 10 milijuna kuna, on ipak do daljnjega neće izaći na slobodu. Naime, kako su objasnili njegovi odvjetnici Mate Matić i Andrej Korljan, Sinovčić nije uspio skupiti novac koji je predložio kao jamčevinu za obranu sa slobode.

Riječ je o iznosu koji je njegova obrana ponudila nakon što je Sinovčić uhićen početkom prosinca, a već tada su isticali da oni taj novac nemaju te da su ga za njega spremni skupiti, kako su odvjetnici tada rekli, dobri ljudi.

Troje uplatilo jamčevine

Među tim dobrim ljudima bio je i Miroslav Ćiro Blažević, bivši trener NK Zadra, koji se nakon Sinovčićeva uhićenja sam ponudio te javno kazao da mu je spreman pomoći pri prikupljanju novca potrebnog za jamčevinu. No, kako je kazao Matić, Blažević se danas nije javljao na njihove telefonske pozive, a Sinovčićev odvjetnik kazao je da je to pomalo razočaravajuće jer su na taj novac računali.

Sinovčićevi odvjetnici nisu htjeli precizirati tko su drugi ljudi koji su voljni dati novac za Sinovčića, no istaknuli su kako se nadaju da će taj novac skupiti uskoro. Inače, ta jamčevina određena mu je nakon što je izvanraspravno vijeće preinačilo odluku sutkinje istrage koja je Sinovčiću odredila jamčevinu od dvadeset milijuna kuna. U USKOK-u pak kažu kako smatraju da je iznos jamčevine od 10 milijuna kuna neprimjeren s obzirom na inkriminacije koje se Sinovčiću stavljaju na teret. Objašnjavaju kako smatraju da je iznos jamčevine trebao biti veći čak i od 20 milijuna kuna, koliko je odredila sutkinja istrage.

Odluka u srijedu

Što se tiče Sinovčićevih suosumnjičenika, jamčevine danas nisu uplatili ni Novica Erlić ni Dalibor Zebić, dvojica bivših direktora NK Zadra. Njima je određeno jamstvo od po milijun kuna, dok je petorici zadarskih poreznika koji su Sinovčićevi suosumnjičenici određeno jamstvo od po 300.000 kuna. To jamstvo su danas uplatili Stoja Mučaji, Irena Anić i Vjekoslav Jurlina.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Oni su, nakon što su sucu istrage dali obećanje da će se držati odredbi jamčevine, večeras pušteni iz istražnog zatvora u Remetincu. Što se tiče preostalo dvoje poreznika, oni te Erlić, Zebić i Sinovčić pred suca istrage ponovno će biti dovedeni u srijedu u 10.30 sati. Tko će od njih do tada uspjeti skupiti novac za jamčevinu, još se ne zna, no onaj tko uplati novac na račun suda već će na Staru godinu moći izaći iz Remetinca.

Sinovčić i ostali uhićeni su početkom prosinca, a njega se sumnjiči za štetu od oko 110 milijuna kuna. Tereti ga se za neplaćanje poreza, za predstečajnu nagodbu njegove tvrtke Vox i privatizaciju NK Zadra.

>> Ako odluka sutkinje bude potvrđena, izaći će kada skupi 20 mil. kn

Komentara 83

ZA
zambezi
18:11 30.12.2014.

Ćiro ni sebi nebi dao za jamcevinu.

KA
Karizma
17:56 30.12.2014.

Kome Blazevic da novac ja cu toliko pojesti novca.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:23 30.12.2014.

Dali su mu 50% na novogodišnje blagdane..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije