Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČNO U PODNE U Fužinama ispratili 2008.

Rekli Staroj adio prije nego Australci

01.01.2009.
u 15:17

Odlazak u Gorski kotar postao je posljednjih godina mnogima atraktivniji od odlaska u bilo koje mjesto na moru. Privlače ih u Gorskom kotaru brojni programi, osobito ispraćaj Stare godine točno u podne 31. prosinca.

Pjenušac i kobasice
U Fužinama se organizira već godinama ispraćaj Stare danju. Posljednjih godina to čine i u nekim mjestima na Kvarneru, na Rabu i Krku. Fužinarci organiziraju zabavu danju i ispraćaj Stare godine točno u podne zbog hladnih zimskih noći i vrlo niskih temperatura u svojem kraju, a privukli su na slavlje brojne goste.

Na ovome ispraćaju direktor Turističke zajednice Fužina Marinko Jakovljević odbrojavao je minute do 12 sati, a načelnik općine Marinko Kauzlarić otvorio je veliku bocu pjenušca. U središtu Fužina i okolnim ulicama, na temperaturi minus devet Celzijevih stupnjeva, okupilo se gotovo 3000 ljudi. Iako je hladnoća grizla, bilo je idilično sunčano.

Mnoge Riječane, Zagrepčane i ostale goste iz cijele Hrvatske u naumu da dođu nije pokolebala jutarnja temperatura čak 13 stupnjeva Celzijevih ispod ništice. Domaćini su pripremili čak pola tone (500 kilograma) kuhanih kobasica, koje su se ove godine prodavale po simboličnih 10 kuna. Popilo se i oko 1500 litara kuhanog vina.

Kreveta ni za lijek
Gorski je kotar postao toliko atraktivan da se smještaj za božićne i novogodišnje blagdane trebao rezervirati i nekoliko mjeseci prije. U listopadu gotovo nije više bilo mjesta. Potražnja je mnogo veća od mogućnosti iako je na tome području sve više hotela i drugih oblika smještaja.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije