Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspisivanje izbora

Reiner: Sutra će se u Saboru raspravljati o zahtjevu oporbe. To je potpuno promašena tema

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
20.02.2024.
u 16:59

Željko Reiner osvrnuo se na izjave predsjednika Zorana Milanovića te istaknuo kako je on neslužbeni vođa lijeve oporbe

Lijevo-liberalna oporba traži raspuštanje Sabora, a o tome se govorilo i na današnjem koalicijskom sastanku u Banskim dvorima. Po završetku sastanka, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner kazao je kako će se sutra u Saboru raspravljati o zahtjevu oporbe za raspisivanje izbora.

"Usuglasili smo se da je to jedna potpuno promašena tema, jer svi znamo da je ovo superizborna godina, da će izbora biti. Prema tome, oporba to isključivo želi iskoristiti kao jednu pozornicu, koja im je dobrodošla", rekao je Reiner koji sutra očekuje žustru i dugu raspravu, prenosi HRT.

VEZANI ČLANCI:

Reiner se osvrnuo na izjave predsjednika Zorana Milanovića te istaknuo: "To je nastavak jednog potpuno neprimjerenog odnosa predsjednika Republike, koji rabi neprimjereni rječnik, pogotovo za svoju funkciju koja je zapravo institucija. Umjesto da štiti tu instituciju koju bismo svi trebali poštovati, on nažalost je toliko srozao razinu komunikacije s bilo kime, ponavljam, instituciji, nije važan tu čovjek, nego institucija, koju obnaša da je to zapravo jako zabrinjavajuće".

Dodao je kako su se na prosvjedu koristile "riječi koje ne priliče uopće javnom diskursu".

"On je taj ton dao oporbi, pa on je, svi znamo, i nekakvi neslužbeni inicijator, vođa te oporbe, lijeve oporbe. Ali čini mi se da time zapravo toliko degradira funkciju i položaj predsjednika Republike koji bi trebao biti uzvišeni, časni položaj", ističe Reiner. 

GALERIJA Građani se okupili na prosvjedu 'Dosta je! Odmah na izbore'

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke
1/64

Komentara 1

RA
Raptor
19:29 20.02.2024.

Reiner sebi dopušta, a njegova stranka također, kritizirati većinu Hrvatske i hrvatskih građana. Naime, oni su oporba, svi ono koji nisu HDZ i koji misle drugačije. Imbecilno je govoriti da se zna da će se izbori održati ove godine. To je razina komunikacije jednog Akademika. Jadna je ta Akademija. U vladajućoj stranci planiraju datum izbora koji će, po njihovu mišljenju, biti u interesu stranke. A što je s interesima Hrvatske i građana? I tu je odgovor jasan. HDZ se poistovjećuje s državom. Reiner optužuje Predsjednika Republike za primitivizam. Sjećamo se kad je Reineru zazvonio mobitel dok je vodio sjednicu Sabora pa nije znao isključiti mobitel. I znamo svi koja je glazba treštala s mobitela. To je vrhunski primitivizam kojem ne bi smjelo biti mjesta na takvoj funkciji, a pogotovo ne u Akademiji. Što god tko mislio, Predsjednik Republike je svemirski brod za ovu ekipu kojoj nitko tko ne misli kao oni nije dobar Hrvat. Vlada ima određenih uspjeha i to treba priznati, ali sve je to u sjeni jednoumlja, korupcije i primitivizma. A likovi poput ovig gospodina rade veliku štetu svojoj stranci. Kome to nije jasno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije