Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava dijelova veliki problem

Recesija pogodila i autoindustriju. Evo kako stoje proizvođači automobila

Velike gužve u Puli - automobili i pješaci popunili ulice i ceste
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
19.05.2022.
u 08:57

Recesiju prodaje novih vozila zabilježile su sve članice sa snažnom autoindustrijom.

Problemi pri nabavci dijelova i sirovina nadalje muče europsku automobilsku industriju i to se odslikava na podatke o prodaji. Tvornice automobila u Europskoj uniji su u travnju prodale manje automobila nego ikada u tom mjesecu, osim u prvoj godini pandemije, piše dpa.

Broj novih registracija u EU pao je za 20,6 posto godinu-na-godinu, na 684.506, priopćilo je u srijedu u Bruxellesu gransko udruženje Acea. To je manje nego ikada u tom mjesecu od kako se vodi evidencija, piše Fenix Magazin

Slabiji je bio samo travanj 2020. kada je pandemija zaustavila globalno gospodarstvo.

Recesiju prodaje novih vozila zabilježile su sve članice sa snažnom autoindustrijom. Kriza je najteže pogodila Italiju, gdje se prodaja sunovratila za trećinu. U Francuskoj i Njemačkoj pad je bio oko 20 posto. Najbolje je prošla Španjolska, s recesijom od 12 posto.

Njemačke grupacije Volkswagen, Mercedes i BMW su sve istrpjele dvobrojčani pad prodaje. Pritom, BMW je imao gubitak od točno petine, Mercedes nešto više, a Volkswagen od skoro trećine.

Video: Snimljen trenutak kada su tri nasilnika pokušala oteti auto s majkom i sinom unutra

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije