Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljeni republikanci

Reakcije Trumpovih pristaša: Hillary je sponzorirala ISIL, vi ćete ih zaustaviti!

Donald Trump
Foto: Reuters
1/12
Autori: Hina, Andrea Solar
09.11.2016.
u 11:50

Korisnici su se osvrnuli i na liberalnog investitora Georgea Sorosa, kojeg duže vrijeme prozivaju da manipulira elektronskim glasovanjem u SAD-u

Amerika je odlučila. Donald Trump izabran je za 45. predsjednika SAD-a, na zadovoljstvo njegovih pristaša te veliku razočarenje koje je pogodilo stožer kandidatkinje demokrata Hillary Clinton.

Društvene mreže prepune su komentara američkih birača. Sirijac Jeffery tako je poručio Trumpu da mu "čestita na pobjedi i da razumije njegov strah od sirijskih izbjeglica". Nadodaje da se želi vratiti u svoju domovinu te vjeruje da će Trump pomoći Basharu al-Assadu i Vladimiru Putinu da dovedu mir na sirijsko područje.

- Hillary je sponzorirala sve te teroriste. Trump, nadamo se da ćeš osvojiti ovu bitku - napisao je.

Podsjetimo, prošli tjedan osnivač WikiLeaksa Julian Assange otkrio je elektroničku poštu, odnosno razgovor između Clintona i Johna Podeste, menadžera njezine kampanje. U njemu se spominjalo da Katar i Saudijska Arabija sponzoriraju ISIL i zakladu Hillary Clinton. Iako je FBI dan prije američkih izbora kazao da u e-mailovima nema ništa sporno, birači su, izgleda, odlučili da će Donald Trump voditi SAD.

 

Mediji i establišment podržavali Clinton

Korisnici su se osvrnuli i na liberalnog investitora Georgea Sorosa, kojeg duže vrijeme prozivaju da manipulira elektronskim glasovanjem u SAD-u. Iako je zbog snažne podrške medija i većine establišmenta Hillary Clinton previđana povijesna pobjeda, američki birači, u tijesnoj utrci, promijenili su ishod izbora. 

- Možda možeš kupiti individualne pobjede, ali pobijedili smo vašu ljevičarsku propagandu. Karta Amerike je crvena - poručio je korisnik Twittera. Većina republikanaca vjeruje da će pod administracijom Donalda Trumpa ratovanje u Siriji biti rješiv problem. 

- Ne radi se o Hillary Clinton protiv Donalda Trump, već Georgeu Sorosu i Wall Streetu protiv Trumpa - smatra drugi korisnik.

 

Svjetski lideri: Pobijedila je demokracija

Čestitke novom predsjedniku Amerike pristigle su iz cijelog svijeta. Prvi se oglasio Vladimir Putin, vjerujući u poboljšanje odnosa između Washingtona i Moskve. Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen šokirana je rezultatom i skeptična oko razvoja politike u svijetu. Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je na pobjedi demokracije.  

Predsjednici Europskog vijeća i Europske komisije Donald Tusk Jean-Claude Juncker istaknuli su da je strateško partnerstvo između EU-a i SAD-a ukorijenjeno u zajedničkim vrijednostima slobode, ljudskih prava, demokracije i tržišnog gospodarstva.

- Jedino tijesnom suradnjom mogu EU i SAD i dalje činiti razliku u suočavanju s izazovima bez presedana poput Islamske države, prijetnji ukrajinskoj suverenosti i teritorijalnom integritetu, klimatskim promjenama i migracijama - vjeruju europski čelnici.

>> Što je Putin poručio Trumpu u brzoj čestitki

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:14 09.11.2016.

Ma ovi sposobni i pošteni europski pravi slovenci sa svojom ljepoticom Melanijom koja je Trumpova žena doguraju čak do Bijele kuče a mi balkanski pravi hrvati sa našim ljepoticama, kulturom i vrijednostima doguramo do neke javne kuče ili reality showa u Beograda ili do robijaške čelije na sudu u Haagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije