Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNO ZAPOŠLJAVANJE

Reagirao Vrhovni sud: Predsjednik bjelovarskog suda zaposlio kćer sutkinje, oglasio se Dobronić

Zagreb: Okrugli stol na Vrhovnom sudu o izvansudskim aktivnostima sudaca
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
14.09.2022.
u 10:06

Također je naveo kako kako je u sastavu komisije bila voditeljica sudske uprave koja sa završenom višom stručnom spremom nema dovoljne kvalifikacije za ocjenu kandidata

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić podnio je pritužbu nakon što je otkriveno kako je predsjednik Županijskog suda u Bjelovaru Goran Milaković odobrio zapošljavanje kćeri sutkinje tog suda.

Kći je zaposlena na mjestu sudske savjetnice, a slučaj je otkriven nakon pritužbe drugog kandidata za isto radno mjesto Ivana Gorana Wintera. 

Kako prenosi Danica.hr, Dobronić se u pritužbi dotičnom sudu složio kako predsjednik suda u postupku javnog natječaja za izbor u službu ''nije primijenio najviša etička načela'' u skladu sa standardima profesionalne i opće kulture. 

Također je naveo kako je u sastavu komisije bila voditeljica sudske uprave koja sa završenom višom stručnom spremom nema dovoljne kvalifikacije za ocjenu kandidata za to radno mjesto. 

''Vrlo je neobično da se na bilo kojemu sudu u sastav komisije za izbor sudskog savjetnika izabire osoba koja nije diplomirani pravnik''. 

>> VIDEO Predsjednik Milanović planira ići na sprovod kraljice Elizabete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije