Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Razumijemo da će mnoge žrtve i zajednice biti razočarane presudom Raspravnog vijeća'

31. ožujka 2016. u 16:14 8 komentara 551 prikaza
Vojislav Šešelj
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Nakon presude haaškog suda kojom je vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, oglasilo se i Tužiteljstvo suda.

'Tužiteljstvo prima k znanju današnju presudu. Potpuno razumijemo da će mnoge žrtve i zajednice biti razočarane presudom Raspravnog vijeća. Pažljivo ćemo proučiti zaključke Raspravnog vijeća koje je dovelo do ovog ishoda, uključujući suprotno mišljenje i zaključke Raspravnog vijeća koji odstupaju od dosljedne prakse Tribunala. Potom ćemo odlučiti postoje li osnove za žalbu na presudu.

Treba podsjetiti da su na snazi optužnica i uhidbeni nalog za tri Šešeljeva suradnika, uključujući dva člana njegovog tima obrane, za navode o prijetnjama, zastrašivanju, nuđenju mita ili na drugi način vršenju utjecaja na dva svjedoka Tužiteljstva. Uz to, Šešelj je tri puta osuđen za nepoštivanje suda zato što je otkrio identitet zaštićenih svjedoka Tužiteljstva, i za ta djela je osuđen na ukupnu kaznu od 4 godine i 9 mjeseci zatvora', navodi se u priopćenju.

>> Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!

>> Sutkinja Lattanzi nije se složila s ostalim sucima: 'Imala sam osjećaj da se vraćam stoljećima unatrag'

Lauren Lapkus
VELIKI IZNOS
Otvoreno milijunsko pitanje u 'Milijunašu', znate li odgovor?
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
 • Avatar FrancJunior
  FrancJunior:

  Samo vi ispitujte....Seselj se i vama i svojim zrtvama smije u lice!

 • Marko1337:

  Ništa vi ne razumijete, jer ste upravo vi omogućili zločincu da bude na slobodi. Ova presuda je legalizacija terorizma u EU. tko će onda osuditi teroriste na području EU, ako prsvosuđe šalje takve poruke.

 • Avatar 123456
  123456:

  MI 6 je sjajno ofradil posel. Nabijem englesku kraljicu!