Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wings for Life u Zadru

Razrednica gurala učenicu više od 14 km: 'Ovo nam je bilo prvi put, plan je bio dostići deset'

Natalija (17) s razrednicom Marijom (47) sudjelovala u utrci Wings for Life
Foto: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar
1/6
12.05.2023.
u 14:54

"Ovo nam je bilo tek krštenje, nadam se da ćemo se i sljedeće godine naći na startu", istaknula je Natalija (17), učenica s iznimnim slikarskim sposobnostima

Učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar Natalija Perin (17) sudjelovala je proteklog vikenda u Zadru u utrci Wings for Life. Iako zbog spinalne mišićne atrofije ne može samostalno hodati, uspjela je sa svojom razrednicom Marijom Kurtom (47) prevaliti 14,2 kilometara.

"Mogle smo nas dvije i dalje, ali smo stigle do iza Sukošana. Ovo nam je bilo prvi put, pa smo zapravo obje vrlo zadovoljne, nema potrebe za dalje. Plan je bio dostići 10 kilometara, ali smo i to premašile. Moram pohvaliti, uz Nataliju i njenu volju, cijelu ekipu iz škole koja je putem navijala za nas i naravno bodrila nas" govori profesorica, prekaljena trkačica i maratonka, za 24sata.

"Ovo nam je bilo tek krštenje, nadam se da ćemo se i sljedeće godine naći na startu", istaknula je Natalija, učenica s iznimnim slikarskim sposobnostima. 

Profesorica Marija navodi kako su mnogi učenici volontirali kako bi ih podržali. "U trku možete ako ste punoljetni, pa su brojni učenici samo volontirali kako bi nas podržali. Potrudili su se napraviti posebne majice na kojima je pisalo 'Utrka sa srcem' i 'Natalija i raska'", rekla je.

VIDEO Na Zrinjevcu organizirana manifestacija "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!"

Komentara 1

IV
ivangs
18:58 12.05.2023.

Pohvala za učiteljicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije