Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Razmišljate li o rizicima kojima je vaš dom izložen?

Croatia osiguranje
Foto: Shutterstock
21.09.2018.
u 08:15

Croatia osiguranje nudi rješenje - policu kojom možete osigurati svoj dom i sve stvari u njemu.

Našemu domu svakodnevno prijeti velik broj prikrivenih prijetnji koje u svega nekoliko trenutaka mogu uništiti naš životni prostor.

O sigurnosti doma mnogi od nas počinju razmišljati tek nakon svjedočanstva o nemilosrdnoj pojavi poput požara ili poplava, koje u svega nekoliko minuta mogu progutati sav naš napor i nastojanje da osnujemo dom. Međutim, našemu domu osim prirodnih katastrofa svakodnevno prijeti i velik broj prikrivenih prijetnji kao male nezgode, kvarovi i nepogode, a troškovi popravaka i sanacije penju se od stotinjak, pa do nekoliko desetaka tisuća kuna.

Cijene se vrtoglavo penju ako ove male učestale popravke zanemarujemo sve dok ne dođe do ozbiljnog kvara. Trošak tada započinje s 80 ili 120 kuna za uslugu dolaska majstora na mjesto kvara, ovisno o tome u koje ga vrijeme zovete, a svaki naredni sat rada naplaćuje se oko 60 kuna.

Sanacija štete, primjerice odčepljivanje odvoda ili zamjena instalacija, opteretit će vaš kućni budžet za dodatnih 200 do 300 kuna, demontaža starih i montaža novih cijevi kreće se od 60 do 800 kuna po metru kvadratnom, ovisno o tome gdje su smještene, a u pravim ste problemima ako ne stignete sve sanirati na vrijeme.

Puknuta cijev često znači oproštaj s poplavljenim parketom. Cijena novog parketa, ovisno o njegovoj klasi, može dosegnuti i 250 kn po m2, a njegovo postavljanje u prosjeku iznosi 140 kn po m2. Kada se sve zbroji, kupovina i montaža novog parketa za stan površine 60 m2 tako može stajati i više od 23.000 kuna, bez troškova uklanjanja i odvoza starog parketa.

Skupe štete prijete i od prirodnih nepogoda koje je često nemoguće predvidjeti, a zadese li vašu nekretninu, to najčešće znači potpunu adaptaciju stambenog prostora. Cijena potpune adaptacije stana površine 60 m2 može iznositi i 50.000 kuna, ne računajući opremanje stana novim namještajem ili kupnju oštećenih ili uništenih uređaja.

Adekvatna prevencija i zaštita od čak 16 rizika!

Preventivnim aktivnostima možete podići razinu sigurnosti svog doma, no upitno je hoćete li se osjećati apsolutno sigurnim. Činjenica je da je vaš dom, kuća ili stan, sa svim vrijednostima i uspomenama, svakodnevno izložen brojnim vidljivim i nevidljivim prijetnjama. Pritom, požar je tek jedna od opasnosti koje prijete vašem domu. Tu su i poplava, izljevi vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, oluja, tuča, eksplozije te brojni drugi rizici. Imajući na umu sve izazove i prijetnje koje svakodnevno vrebaju nad vašim domom, Croatia osiguranje nudi rješenje - policu kojom možete osigurati svoj dom i sve stvari u njemu. Više informacija o Croatia Imovini možete saznati pozivom na 0800 1884 ili na www.crosig.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije