Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Mišić

'Razbio sam dvojezičnu ploču da pokažem da nas ima koji mislimo drugačije'

Predrag Ćirić
Foto: Branimir Bradarić
12.02.2014.
u 13:49

Mišić je tada uhićen, a iz policije je navedeno kako je tom prilikom bio i pod utjecajem alkohola.

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara novinarima je predstavljen i Predrag Mišić, pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je 29. siječnja ove godine razbio postavljenu dvojezičnu ploču sa zgrade PP Vukovar. Mišić je tada uhićen, a iz policije je navedeno kako je tom prilikom bio i pod utjecajem alkohola.

– Razbio sam ćiriličnu ploču jer smatram da ćirilici nije mjesto u Vukovaru dokle god se ne riješi pitanje tisuće ubijenih i nestalih i dok se ne kazne krivci počinjenih ratnih zločina - rekao je Mišić čitajući napisanu izjavu. Između ostaloga naveo je i da se na ovaj čin odlučio jer, kako je rekao, mediji ne prenose istinu te da je tako teško ostati sabran.

– U par navrata sam dao izjavu vodećim hrvatskim medijima po pitanju ćiriličnih ploča i isti su odbili to objaviti. Izjavio sam da su ćirilične ploče u Vukovaru podsjetnik na strahovita stradanja Vukovara i da nije vrijeme da se postavljaju. Kako mediji to nisu prenijeli javnosti bio sam primoran na ovaj način dignuti svoj glas - pojasnio je Mišić. Smatra i da razgovarati o problemima ćirilice u Vukovaru na način da premijer da izjavu kako će ploče biti postavljene ne želeći poslušati drugu stranu nije ni demokratski ni ljudski nego nasilnički čin moćnika i diktatora.

– Svojim činom nisam htio nikoga uvrijediti niti dizati tenzije već upozoriti da nas ima koji drugačije razmišljamo, mislimo i osjećamo, rekao je Mišić koji je inače dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 204. Vukovarske brigade. Po padu obrane grada devet mjeseci proveo je u logoru Sremska Mitrovica, a uz to je i 50 postotni hrvatski ratni vojni invalid.

Josić o postupku Mišića

- Ovo je dokaz da svi Srbi ne razmišljaju kao Pupovac ili Stanimirović i da ima i onih koji drugačije razmišljaju. Lijepo je i da se njihova istina iznese. Govorili smo i ranije da u Stožeru ne sjede samo Hrvati nego da imamo i drugih nacionalnih manjina. Ovo je stav svih nacionalnih manjina koji razmišljaju hrvatski, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić komentirajući postupak MIšića. 

>>Stožer: Nećemo vam dopustiti provedbu velikosrpske politike

Komentara 6

L0
luena 01
13:58 12.02.2014.

Znamo mi svi da vecina njih misli kao ovaj covjek ali se ne usude reci jer su tu (Pupovac ,Stanimirovic ) i drugi koji bim se zamjerili,zato sute ...Da pojedini mediji sute i prenose samo ono sto im se naredii i to je poznato... Pojedini mediji su objavljivali da stozer za Vukovar podrzava novu nastalu stranku na celu sa Gabricem na sto su ovi to dementirali ,ali nigdje ne vidis da mediji o tome pisu ili da su povukli svoju vijest...

Avatar marnie
marnie
13:41 12.02.2014.

Bravo !

AJ
ajmo
14:31 12.02.2014.

Bravo gospodine Čirič nisu svi Srbi četnici ima i domoljuba . Svaka vam čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije