Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka vladi

Stožer: Nećemo vam dopustiti provedbu velikosrpske politike

Foto: Branimir Bradarić
27.01.2014.
u 14:56

Govoreći okupljenim novinarima, Josić je rekao da još uvijek nisu pronađeni ni svi nestali, da još nisu obnovljene ni sve zgrade u cijelosti, a da kreatori kaosa gaze dalje

Izražavajući ponajprije svoju zabrinutost za stanje u Ukrajini, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić danas je počeo konferenciju za novinare kojoj je temeljno pitanje bilo "tko želi srpski Vukovar". Govoreći okupljenim novinarima, Josić je rekao da još uvijek nisu pronađeni ni svi nestali, da još nisu obnovljene ni sve zgrade u cijelosti, a da kreatori kaosa gaze dalje.

Podsjetio je na namjeru pokretanja Nove škole u Vukovaru i Kninu, za koju je rekao da joj je cilj da hrvatska djeca slave svetoga Savu. Govorio je i o poslanici patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, običaju proslave Badnjaka u Borovu selu, nastavnicima srpske nacionalnosti koji „otvoreno krivotvore suvremenu hrvatsku povijest“, prekoračenjima ovlasti policijskog postupanja… Josić je podsjetio i na činjenicu da prikupljeni potpisi kojima se traži raspisivanje referenduma tjednima prikupljaju prašinu čekajući ministra Arsena Bauka, a da se u isto vrijeme nastavlja nasilje ćiriličnim pločama na području Vukovara. Zatražio je i da se konačno objavi tekst Erdutskog sporazuma i njegovih aneksa kako bi se znalo što se potpisalo i koliko preuzete obveze traju.

– Nabrajanje suludog nasilja prema Hrvatima Vukovara, posebno braniteljima, moglo bi trajati puno duže, no onaj tko nije shvatio do sada, i neće shvatiti. Poručujemo kreatorima kaosa koji žele provesti velikosrpsku politiku u Vukovaru da vam to Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i hrvatski narod neće dopustiti – istaknuo je Josić. U nabrajanju stvari koje se događaju u Vukovaru posebno je istaknuo vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička, čiju je dekanicu Gordanu Bujišić, a na temelju nepotpisanog pisma djelatnika veleučilišta, optužio za niz nezakonitih radnji. Između ostaloga, spomenuto je zapošljavanje podobnih i Srba, a dijeljenje otkaza nesrbima, mobing, financijske malverzacije, psihološko maltretiranje… Zbog svega na adresu Ministarstva obrazovanja Vlade RH, predsjednika RH, DORH-a, USKOK-a i drugih institucija poslan je zahtjev da se preispita cijeli slučaj.

– Mogu samo reći da je riječ o običnim neistinama i tvrdnjama koje nisu utemeljene i apsolutno su izmišljene. Očigledno je nekima problem što na vukovarskom Veleučilištu do sada nije bilo nikakvih problema i da nismo vodili brigu o tome tko je koje nacionalnosti. Nama je najbitniji kvalitetan i stručan rad, što i dokazuju naši rezultati. Nadam se da će ministarstvo obaviti nadzor i u javnost izaći s mišljenjem o radu Veleučilišta. Mogu samo reći da su mnogi započeti poslovi završeni, da broj studenata kontinuirano raste kao i kvaliteta nastave. Imamo i prve inozemne predavače te inozemne studente. Uskoro otvaramo dva nova programa, a pokrećemo i specijalistički studij fizioterapije kakvog nema u ovome dijelu Europe. Bilježimo i mnoge druge uspjehe. Smatramo da na najbolji način promoviramo Vukovar, Vukovarsko-srijemsku županiju i Hrvatsku – rekla je Bujišić.

>> Srbija predala podatke za samo 13 od preko 900 nestalih osoba

Komentara 162

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
15:16 27.01.2014.

Odlično. I to smo dočekali. Prvi put netko jasno i glasno kaže da vlast provodi velikosrpsku politiku. Pored svih ''domoljubnih stranaka.''

BO
booloo
15:20 27.01.2014.

Zatražio je i da se konačno objavi tekst Erdutskog sporazuma i njegovih aneksa kako bi se znalo što se potpisalo i koliko preuzete obveze traju. ------------------------------------------------------------------------------------ tzekst erdutskog sporazuma postoji na stranicama interneta. 8. Sve osobe imat ce pravo navo na povrat imovine koja im je oduzeta nezakonitim postupcima ili koju su morali napustiti silom, te na pravednu naknadu za vlasništvo koje im ne može biti vraceno. vlast hrvatske u erdutskom sporazumu vidi samo srbe iako su oni napušteli područja rvatske. nisu protjjerani.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
15:13 27.01.2014.

Potpuna podrška "Stožeru za odbranu hrvatskog Vukovar";javno,istinito,korektno i oštro,bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije