Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njihova učenica

Ravnatelj škole u Novom Meksiku u koju je išla Kolinda: Ponosni smo na nju!

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: kob.com
1/2
12.01.2015.
u 22:26

Kolinda Grabar je kao 17-godišnjakinja otputovala u Los Alamos u Novom Meksiku, gdje se upisala u četvrti razred srednje škole

Reakcije na pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima stižu i iz Los Alamosa u Novom Meksiku. Naime, javio se ravnatelj srednje škole koju je pohađala novoizabrana hrvatska predsjednica.

– Naša zajednica veoma je ponosna na mnoga njezina postignuća koja uključuju poziciju pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju i ministrice vanjskih poslova. Želimo joj sve najbolje na novoj dužnosti hrvatske predsjednice – izjavio je ravnatelj Eugene Schmidt za kob.com.

Kolinda Grabar Kitarović je u osnovnoj i srednjoj školi imala prosjek ocjena pet, a najviše je voljela učiti povijest i strane jezike. Nakon završene osnovne škole, htjela je „ići u najbolju i najtežu srednju školu“. Ta škola bio je Centar za kadrove i obrazovanje u kulturi (danas 1. Riječka hrvatska gimnazija, nap. a.).

U gimnaziji je čula za mogućnost studentske, školske, razmjene sa SAD-om. Stoga se počela pripremati kako bi, u slučaju razmjene, četvrti razred srednje škole završila ondje, što joj je i uspjelo. Kolinda Grabar je kao 17-godišnjakinja otputovala u Los Alamos u Novom Meksiku, gdje se upisala u četvrti razred srednje škole. U tom je gradiću laboratorij u kome je napravljena prva atomska bomba. Riječ je o sredini u kojoj je velik broj istraživača, a njihova djeca, sukladno sredini, jako su ambiciozna. Kolinda je u Los Alamosu bila smještena kod obitelji visokoobrazovanih Amerikanaca – kemičarke i nuklearnog fizičara, koji su imali kćer njezinih godina.

Više o novoizabranoj hrvatskoj predsjednici pročitajte u biografiji Kolinde Grabar Kitarović.

>> Grabar Kitarović: Ne razumijem kako Milanović ne može prijeći preko ega i čestitati pobjedniku

>> Profesor Jakov posvetio se obitelji i političkoj karijeri supruge Kolinde

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

(Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović i Jakov Kitarović, Foto: Grgur Žučko/ PIXSELL)

Komentara 31

DU
Deleted user
22:41 12.01.2015.

Uskoro će cijela Hrvatska a ne samo 51% biti ponosni na našu predsjednicu.

Avatar @promatrač
@promatrač
22:41 12.01.2015.

Nakon orangutana i lignje imamo vilu sa Grobinšćine.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:40 12.01.2015.

Kolinda Grabar - Kitarović ljepotice Bog te čuvao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije