Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podletio pod vlak

Ravnatelj podnio ostavku, krim policija upala u đakovačku ergelu

Mirko Damjanović
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
15.01.2019.
u 13:08

Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je njegovu ostavku, a očekuje se da će je prihvatiti i Upravno vijeće ergele koje bi se trebalo hitno sastati

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je u utorak da je prihvatio ostavku koju je podnio direktor Državne ergele Đakovo i Lipik Mirko Damjanović zbog slučaja uginuća šestogodišnjeg konja iz Državne ergele.

– Damjanović je podnio ostavku, a ja sam je prihvatio, postupio je onako kako je uistinu i trebao – rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima. Upitan je li utvrđeno kako je došlo do sporne situacije, Tolušić je ponovio da misli kako to nije normalna priča. "On snosi svoju odgovornost", dodao je. Kazao je kako čekaju izvješće policije da se utvrdi što se točno dogodilo.

Ministarstvo poljoprivrede i policija istražuju slučaj stradavanja šestogodišnjeg lipicanca, kojeg je jahao maloljetni sin ravnatelja Državne ergele. Nakon što je dječak pao s njega, konj je istrčao na željezničku prugu Vinkovci – Zagreb, gdje ga je udario vlak.

Kriminalistučka policija upala je jutros u prostorije Državne ergele u Đakovu. Potvrdio nam je to Ivan Kuna, upravitelj ergele. Ravnatelj Mirko Damjanović danas nije u uredu  u Đakovu, u Zagrebu je, vjerojatno zbog podnošenja ostavke.

>> Evo kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina

Komentara 14

DU
Deleted user
11:53 15.01.2019.

Od ovih nitko nikakve odgovornosti nema,glavno da si u ADZ-u.Sram bilo i Ministarstvo koje njje expresno reagiralo i dali mu otkaz i kazneno prijavili.

DU
Deleted user
11:15 15.01.2019.

Tko je tu čovjek a tko konj? U svakom slučaju potrošena je još jedna klijentelistička konjina iz kradezeove ergele.

DA
danijelrukavina4
11:06 15.01.2019.

Milim da je kriva formulacija. Trebalo bi biti, barem po meni - ravnatelj je dobio otkaz iz državne službe, a ne da on podnosi ostavku. I otkaz bi mu trebao expresno uručiti sam ministar Tolušić, ako se ne varam. Tako bi to po meni trebalo biti. Jer ovo što sam pročitao na portalu Telegram, nešto strašno. Pa zataškavanje slučaja. Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije