Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO TRAŽI VIŠU KAZNU

Ravnao teren na igralištu i valjkom pregazio dijete, uvjetno osuđen na 10 mjeseci

igralište
Luka Stanzl/PIXSELL
29.06.2022.
u 08:08

Riječ je o događaju koji se zbio 27. veljače 2020. na nogometnom igralištu u Koledincu. Lj.I. je ravnao teren, te je upravljao traktorom na koji je bio pričvršćen valjak

Višu kaznu  traži ODO Koprivnica za LJ.I. (57) koji je na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno uvjetno osuđen na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje dvije godine jer ga se teretilo da je neoprezno rukovao traktorom pri čemu je teško ozlijedio 12-godišnjaka. Tužiteljstvo smatra da je riječ o preniskoj kazni pa su žalili na nepravomoćnu presudu i traže višu kaznu.

Riječ je o događaju koji se zbio 27. veljače 2020. na nogometnom igralištu u Koledincu. Lj.I. je ravnao teren, te je upravljao traktorom na koji je bio pričvršćen valjak. Tužiteljstvo je u optužnici navodilo da on  pri tome nije obratio dovoljno pažnje  na djecu koja su se tamo igrala te je valjkom pregazio 12-godišnjaka, pri čemu ga je teško ozlijedio.

Dječaku  su bile slomljene kosti lubanje, imao krvarenje ispod mekih moždanih ovojnica, djelomično su mu bili oduzeti  moždani živci, te su mu bili nagnječeni pluća i jetra.  Od zadobivenih ozljeda dječak se dugo liječio  u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, a nakon nesreće, očevici su iskazivali da je on sjedio na traktoru  te je u jednom trenutku  skočio na valjak težak nekoliko stotina kilograma koji mu je prešao preko glave i gornjeg dijela tijela.  LJ.I. se pak branio da nije shvatio što se događa dok dječakov brat koji je igrao nogomet nije počeo vikati.

- Dječak je skočio na valjak… Nisam vidio kako se to dogodilo. Bio sam u šoku. Podigao sam dijete i vidio krv...Brzo smo ga prebacili na hitnu u Koprivnicu - iskazivao je nakon nesreće Lj. I.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije