Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za vrijeme vježbe

Američki lovac F-15 srušio se u Sjeverno more, pilot je preminuo

Operation Point Blank
Foto: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 13:09

'U trenutku nesreće zrakoplov je bio u rutinskoj misiji obuke s jednim pilotom', priopćeno je iz baze RAF Lakenheath

Američki ratni zrakoplov F-15 srušio se jučer ujutro u Sjeverno more kraj obale Middlesbrougha za vrijeme formacijske vježbe. 

U zrakoplovu se nalazio samo pilot za kojim je Velika Britanija pokrenula spasilačku misija, piše Daily Mail

Preminuli pilot danas je identificiran, a RAF Lakenheath otkrio je da je riječ o Kennethu Allenu koji se njihovoj bazi priključio ranije ove godine. 

"Ovo je tragičan gubitak, naše najdublje sućuti upućene su obitelji pilota i 493. borbenoj eskadrili", poručili su na Twitteru. 

"U trenutku nesreće zrakoplov je bio u rutinskoj misiji obuke s jednim pilotom", priopćeno je iz baze RAF Lakenheath u Suffolku u kojoj je zrakoplov bio stacioniran prije nesreće. 

Jučer, prije tragične nesreće, RAF Lakenheath podijelio je na Twitteru fotografiju tri zrakoplova kao najavu za let. 

Ključne riječi

Komentara 8

MP
Miroslav.P
14:01 15.06.2020.

Strava trebaju ucit od Rusa kako se prave te igracke.

MP
Miroslav.P
14:22 16.06.2020.

Puno tog Amerikanci moraju uciti od Rusa! Oruzje im zastarilo. Avioni im padaju svako malo kao neke igracke.Slusam ovdje na TV u Moskvi kaze Rus predsjednik dok naši konkurenti naprave supersonicno oruzje. Micemo do tat imat obranu protiv njega. Sto znaci ne trebaju ga ni pravit.

NL
ne_lupetkajte
20:18 15.06.2020.

Jusul' to oni avioncici sto ih hrvatska hoce da kupiti? Srecom korona nije dozvolila da se novci bacaju na te kante koje padaju i bez borbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije