Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA PRIJAVA

Ratni zločin u Sunji: Tri pripadnika RSK silovala ženu u dva navrata, upali joj u kući i prijetili joj oružjem

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
07.12.2022.
u 12:03

Policija je protiv trojice osumnjičenih, koji su nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela kaznenu prijavu

Kaznena prijava podnesena je protiv tri muškarca nakon što je otkriveno kako u dva odvojena slučaja silovali tada 28-godišnjakinju u njenoj obiteljskoj kući na sunjskom području.

Naime, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji s Odjelom za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom počinjeno u ljeto 1993. godine i u proljeće 1995. godine na štetu hrvatske državljanke na sunjskom području.

U prvom slučaju otkriveno je kako su tada 37-godišnjak i 42-godišnjak u ljeto 1993. godine, na privremeno okupiranom području u mjestu blizu Sunje, naoružani i odjeveni u vojnu odoru kao pripadnici paravojnih oružanih formacija tzv. RSK, tijekom noći došli u obiteljsku kuću u kojoj je stanovala tada 28-godišnja hrvatska državljanka te uz prijetnju oružja, nad njom izvršili nasilni spolni odnos.

Skoro dvije godine nakon isto je učinio i tada 36-godišnjak, koji je u proljeće 1995. godine također naoružan i odjeven u vojnu odoru kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. RSK, tijekom noći došao u obiteljsku kuću u kojoj je stanovala ranije spomenuta hrvatska državljanka te uz prijetnju oružjem nad njom izvršio nasilni spolni odnos.

Policija je protiv trojice osumnjičenih, koji su nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.        

>> VIDEO Pad MiG-a 21 kod Voćina: Vojska ogradila mjesto nesreće, počinje istraga         

    

Komentara 12

ZU
Zujim
12:54 07.12.2022.

Samo sa 30 god. zakasnjenja? Stavite im malo i soli na rep sad.

DU
Deleted user
13:13 07.12.2022.

Je li ovo neka šala, nakon 30 godina i još nedostupni.

SS
simpatican.simpa
12:54 07.12.2022.

Baš je brzo i učinkovito naše pravosuđe još nisu rane zacijelile , kaj je je. Naklon do poda pogotovo našem Andreju, a i Zoranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije