Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ratko Mladić nikad nije odgovarao za ratni zločin u Škabrnji

Ovdašnji mještani krive i hrvatsko pravosuđe i sve  dosadanašnje hrvatske vlade zbog ne procesuiranja ratnih zločina u ovom ravnokotarskom mjestu
18. studenoga 2018. u 16:15 19 komentara 1252 prikaza
Obljetnica u Škabrnji
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/3

Nedopustivo je da gotovo nitko nije odgovarao za zločin u Škabrnji. Tužan sam i bijesan jer mislim da nitko i neće odgovarati i to unatoč tome što se zna gdje su nalogodavci iz JNA. Svima mogu dati adrese tih pukovnika u Beogradu, Valjevu, Novom Sadu i ja znam gdje su. Ali bojim se da ću poput mnogih umrijeti a ne dočekati da odgovorni budu kažnjeni.

Pad Škabrnje PAD ŠKABRNJE 'Tukli su neprestano, nije mogao preživjeti ni mrav. Sklanjali smo se među stijene'

Hvala što je došlo polovica Vlade ali to neće pomoci ovom narodu koji trazi istinu i pravdu i procesuiranje zločinaca od kojih neki slobodno šetaju Hrvatskom. Sramotno je za pravosuđe što 27 godina poslije zločina moju majku od 98 godina su tek prije neki dan pitali Iz Dorha što je tada bilo. To je sramota...Gotovo u dahu  izgovorio je ovo Marko Miljanić zapovjednik škabrnjske obrane nakon polaganja vijenaca na spomen obilježje za žrtve velikosrpske agresije u ovom ranokotorskom selu. Marko Miljanić jedan je od mnogih Škabrnjana razočaranih u činjenicu da gotovo nitko nije odgovarao za 46 civilnih žrtava i 15 branitelja ubijenih prije 27 godina.

Iako je Ratko Mladić svoj zločinački put započeo upravo u Škabrnji protiv njega nikad nije podnesena optužnica za ovaj zločin. U koloni sjećanja bilo je tisuće Škabrnjana i njihovih prijatelja, izaslanika državnih i županijskih institucija koji su položili vijence na spomen obilježje i pred križ na groblju za ukupno 86 poginulih tijekom cijelog domovinskog rata u Škabrnji. Izaslanik predsjednika Sabora Milijan Brkić je rekao da se ne smije zaboraviti  krvava žrtva Škabrnje i četnička agresija, te da treba učiniti sve napore da se procesuiraju počinitelji. 

 

U Škabrnji se obilježila 27.obljetnica stradanja mještana Škabrnje, 18. studenog 1991. kada je zločinačka takozvana JNA uz pomoć lokalnih četnika masakrirala ukupno 43 civila i 15 branitelja, a do kraja rata ukupno je poginulo 86 Škabrnjana. 

TRAŽE I TRANSKRIPT Haag naredio prisluškivanje Ratka Mladića zbog kršenja ovih pravila

Ovdašnji mještani krive i hrvatsko pravosuđe i sve  dosadanašnje hrvatske vlade zbog ne procesuiranja ratnih zločina u ovom ravnokotarskom mjestu.

Pogledajte video Vukovar nekad i sad:

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Često zaboravljamo da jedan od NJEGOVIH POMAGAČA, zapovjednik muslimanskih snaga u BiH Atif Dudaković dan danas Hrvate rado naziva ustašama

 • Deleted user:

  Pa nije Ratko Mladić kriv za to, da nije osuđivan za te zločine. Nego Hrvatska vlada koja nije pokrenula tužbu za ratne zločine.

 • wwwcroxx:

  Zahvaljujući HDZ SDP komunistima. Mesić, Boljkovac, Manilić, Josipović i ostale štetočine...