Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo
Povratak na članak

Rastu tenzije zbog poteza Njemačke: 'Pokazali su srednji prst ostatku Europe'

Europska komisija također je u ponedjeljak pozvala zemlje da koordiniraju svoje mjere spašavanja i izbjegnu potkopavanje jedinstvenog tržišta

Komentari 60

AT
atlantisind
13:49 04.10.2022.

Njemacka je i prosirila EU da bi njeno gosodarstvo napredovalo.Samo budale misle da oni primaju istocne zemlje sto ih vole a u stvari je samo ekonomski interes.

VL
Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:06 04.10.2022.

Svak za sebe, jedino Plenki ide po instrukcije kod Ursule.

VL
Avatar Avi
Avi
14:08 04.10.2022.

Ako smo mi svi Europska Unija, zašto onda Njemačka i druge bogate zemlje sve megalomanski grabe sebi, ako su u njihovim zemljama svi zaposleni i nemaju više radne snage za širiti biznis, zašto onda ne otvore tvornice u Hrvatskoj i u drugim manje razvijenim članicama te iste Unije? Zašto otimaju našu radnu snagu i zašto nemamo iste plaće i penzije?

VL
TE
Teig1
13:57 04.10.2022.

Veliki srednji prst - temeljni izraz evropske diplomacije.

VL
LL
lijepa_li si
17:51 04.10.2022.

njemačka isisisava najpotentnije i najškolovanije osobe iz istočne europe. dobiva jeftinu radnu snagu bez uloženog centa u njihovo školovanje!

VL
Avatar klopotec
klopotec
13:58 04.10.2022.

Njemačka je započela dva svjetska rata upravo iz ekonomskih razloga jer ih je ostatak jačih država Europe redovito shebao. Preraspodjele kolonija itd. Samo i samo ekonomski interes vlada. Ne opravdavam stav Nijemaca ali očekivati solidarnost, teško. S druge strane po treći puta su digli svoje gospodarstvo u sam vrh u nekih stotinjak godina . . .

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:22 04.10.2022.

a gdje je solidarnost bila kad se zaduživalo?! nekako čudno sad zvuče riječi ruskih političara, da je cilj amerike oslabiti ne samo rusiju, već i njemačku, jer americi smeta jaka njemačka koja diktira ponašanje drugih. nisu nijemci tolko razvijeni, bogati, bez dobrog razloga. razumno troše novac, cijene svoje. naučili kroz povijest što je hiperinflacija, čitajte romane od remarque-a, pa bude malo jasnije kroz što su nijemci prošli prije 100 godina. naravno da siromašne eu članice traže pomoć, tj. novac, bespovratni, od bogatijih, jer same nisu sposobne ni uštediti ni privrijediti novac kojim bi se pomogle. ima rješenja, nek uzimaju kredite i financiraju svoje želje i potrebe, stvarne i izmišljene. na naplatu dolaze godine printanja dolara i eura, u 20 godina je količina eura porasla 3 puta, a ekonomija 30%. jel vama jasno kolka je onda stvarna vrijednost eura?! jel vama jasno zašto šangajska luka stoji zatvorena treću godinu? ne žele ovaj novac iz zraka, helikoptera. nek zapad stvori tu vrijednost radom, uslugama, proizvodom, a ne 'u topčideru'.

VL
ZA
zagabria5
19:38 04.10.2022.

Njemačka je odavno pokazala srednji prst ostatku Europe

VL
BR
Brkovi
14:55 04.10.2022.

Kako je rekao klaus schvab za globalni reset potrebno je da se unište sve ekonomije svjeta

VL
A1
Anita_1
21:09 04.10.2022.

Nijemac gleda sebe,uvijek je tako bilo i biće.

VL
ZM
zmaček
13:50 04.10.2022.

Što bi to bila "pogrešna ovisnost o ruskim energentima". Kupovanje najjeftinije sirovine u najvećoj mogućoj količini koja je potrebna. To je osnova ekonomije i tako i danas funkcionira 95% svijeta - svi osim EU. EU danas kupuje manje zbog tri razloga,manje je novca na raspolaganju,dobar dio vrijednosti je erodirao inflacijom i prekupci dižu cijenu da sebi osiguraju veći profit. Danas, mi da smanjimo ovisnost o američkom LNG naručimo jedan tanker iz Australije. To je ta logika.

VL
DU
Deleted user
13:43 04.10.2022.

Drugim riječima, Njemačka bi i opet trebala biti solidarna sa svima kao što ih je i uvukla u EU i tih recimo 200 milijardi eura podijeliti svima da se svi nekako iskobeljaju, jer ti drugi nemaju ni u snovima suficit kakav ima Njemačka. Ovdje dolazimo do prijelomne točke gdje će se vidjeti je li jedinstvo europskih zemalja samo fikcija. U vrijeme najjačeg udara korone, Ameri su otimali tuđe avione s prvim količinama cjepiva jer je situacija bila očajna kod njih i oni su beskrupulozno uzeli ono što nije njihovo i što oni nisu platili unaprijed zato jer imaju silu kojom su to mogli. Tu su pokazali "fantastičnu solidarnost" sa drugima iz zapadne alijanse koji su bili u istom sosu. Sad će zemlje koje je Njemačka zapravo uvela u EU i poticala ih maksimalno da se razviju, otvarala i sponzorirala im industriju, tiskati tu istu Njemačku da im da novac i osuđivati je da im je pokazala srednji prst. Licemjerje bez presedana.

VL
ST
stefj
16:57 04.10.2022.

Nijemci su si sami krivi što su se toliko vezali uz Rusiju, vjerovali su svojim političarima i zelenima, a od 2014. nakon aneksije Krima, ovisnost o Ruskim energentima se udvostručila, a o poljoprivrednim proizvodima i više od toga... Onda kada je počela otvorena agresija na Ukrajinu, prvo je Njemačka zatražila štednju i solidarnost od svih ostalih, a istovremeno je nastavila najviše uvoziti iz Rusije i time financirati Putina. K tome još i otežu sa slanjem pomoći Ukrajini... Na kraju sad imamo samo potkopavanje EU-a od kojeg je ona imala najviše koristi. Gdje bi Njemačka toliko prodavala da si širenjem EU-a nije stvorila dodatna tržišta i da si kroz dijeljenje EU poticaja drugima nije osiguravala prodaju proizvoda... No, to je tako, sada svi mi to plaćamo, a ono što je zapravo smiješno jest da nema nikakve istrage od strane medija, a kamoli od strane eurokrata...

VL
HR
hrza
16:05 04.10.2022.

Skroz pogrešno. Njemačka je povukla pravi potez.

VL
ZS
zoks-s
23:30 04.10.2022.

Njemci su do sada izdvajali najviše novaca u EU i sada kada je došlo do frke šta očekujete da če i dalje financirat neradnike i muljatore ko što smo mi i ostale lezilebovičke zemlje koje su ušle u Europu samo da bi isisavale novac.Bilo je pitanje vremena kad će švabi puknut film ,zatvorit pipu i posvetit se svojim problemima

VL
FU
Fusnota
21:36 04.10.2022.

Srednji prst sa pravom. Kad je njemačka tražila solidarnost barem na papiru za pomoć oko plina i struje !! Dobila je srednji prst od svih susjeda.

VL
Avatar Vasanocnamora
Vasanocnamora
18:54 04.10.2022.

Od 10 eura koju Istočna Europa dobija od EU 8 završi - u Njemačkoj...

VL
Avatar buffalobill
buffalobill
20:29 04.10.2022.

Mora se reći da je Njemačka ekonomija dobro zaribala, ako se ne izvuku, a neznam kako, neće nitko u Europi dobro proći. Nijemci su godinama profitirali od jeftinih sirovina iz Rusije i svoju ekonomiju digli na najviši nivo. Zbog trenutačne krize sve se srušilo kao kula od karata.

VL
PA
Pak46
21:52 04.10.2022.

Većina komentara stoji u smislu jebali smo ježa ako Njemcu nešto bude nedostajalo. Mojoj sestri koja živi već 30 godina u Bonnu je rekla njemica da je ona stranac i da nema što raditi u skloništu za eventualni rat. Lafo,, imali su neku vježbu u firmi. 😂😂😂

VL
ZO
zoso
22:28 04.10.2022.

Sve se vrti oko Njemacke!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.